Nieuws Antwerpen Universitas zit in nieuw kleedje

Universitas zit in nieuw kleedje

Universitas zit in nieuw kleedje

SCHOTEN/ANTWERPEN – Met een hoogtechnologische en hedendaagse drukkerij in Schoten en een cursusdienst midden in de studentenbuurt in Antwerpen, is Universitas al jaren een begrip in de drukkerijwereld én in de academische sector. Aangezien er bij het begin van een nieuw semester gemiddeld zo’n 1.200 studenten per dag langskomen in de cursusdienst in de Prinsesstraat 16 was deze stilaan toe aan een grondige opfrisbeurt.

Na een intensieve verbouwing tijdens de zomervakantie van de bestaande cursusdienst én de uitbouw van een splinternieuwe campusshop op campus Groenenborger/Middelheim is de Printshop van de Toekomst klaar voor het nieuwe academiejaar en voor de nieuwe lichting studenten.

“Het is de uitgesproken ambitie van Universitas om haar expertenrol voor opleidingsinstellingen naar de toekomst toe verder uit te bouwen en nog meer hogescholen en universiteiten bij te staan en volledig te ontzorgen op vlak van het cursusgegeven”, zegt woordvoerder Veerle Deparcq. “Om deze ambitie te kunnen verwezenlijken, investeerde Universitas niet enkel in twee (ver)nieuw(d)e winkels, maar werd ook het volledige machinepark vernieuwd.”

Daarnaast werd ook een Academisch Architect aangetrokken. “Professoren en docenten kunnen bij haar terecht voor advies en begeleiding.”

Een begrip

In de jaren ’70 maakte de cursusdienst integraal deel uit van Unifac, de overkoepelende studentenvereniging van de Universiteit Antwerpen. “In 1978 beslisten twee studenten om deze cursusdienst om te vormen tot een heus bedrijf. Universitas begon met het stencilen van lesnota’s van studenten, omdat kopieertoestellen in die tijd nog veel te duur in aankoop waren.”

Vandaag is Universitas uitgegroeid tot een moderne onderneming die niet alleen de cursussen voor Universiteit Antwerpen en Artesis Plantijn Hogeschool drukt, maar daarnaast ook tal van andere opleidingsinstellingen, sectorfondsen, uitgeverijen en kleine en middelgrote ondernemingen tot haar klanten rekent. Samen met vaste partner Standaard Boekhandel drukt Universitas in onderaanneming nog voor een groot aantal andere hogescholen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.