Nieuws Antwerpen Unizo Antwerpen vraagt nadrukkelijk om Antwerpse ondernemers te steunen

Unizo Antwerpen vraagt nadrukkelijk om Antwerpse ondernemers te steunen

Unizo Antwerpen vraagt nadrukkelijk om Antwerpse ondernemers te steunen

ANTWERPEN – UNIZO Antwerpen heeft begrip voor de verstrengde maatregelen die werden doorgevoerd om een tweede algemene lockdown te vermijden. “Maar de nieuwe maatregelen vallen zwaar voor de horeca, retail, fitnesscentra en de eventsector. Zij verdienen extra steun, van de overheid en van consumenten”, reageert Carl Van Dyck, directeur UNIZO Provincie Antwerpen.

De gevolgen van de nieuwe maatregelen zijn erg zwaar voor vele Antwerpse ondernemers. De verkleining van de sociale bubbel en het instellen van een avondklok zal zonder meer impact hebben. Bovendien kleeft er aan de regio en vooral aan stad Antwerpen nu het beeld van onveilige zone waar men momenteel beter wegblijft, terwijl de steun van consumenten nu meer dan ooit nodig is, klinkt het bij ondernemersorganisatie UNIZO.

Carl Van Dyck: “Daarmee vergroot de angst van de handelaars dat de straten leeg zullen blijven. Dit is alvast niet de juiste boodschap die moet worden meegegeven. De nieuwe maatregelen moeten garanderen dat in uiterst veilige maatregelen kan worden gewinkeld. Beste consumenten, laat de handelaars zeker niet vallen in deze uiterst moeilijke periode. En mijdt u toch liever elk contact, steun hen dan online.”

Voor stad Antwerpen en enkele randgemeenten zijn de maatregelen het meest verregaand. Daar moeten fitnesscentra opnieuw verplicht de deuren sluiten en zijn alle events en feesten verboden. “Dit dwarsboomt de broodnodige doorstart waar de fitnesscentra en de eventsector in de brede zin van het woord zo op hadden gehoopt”, zegt Van Dyck, die oppert voor financiële steunmaatregelen voor wie – al dan niet de facto – moet sluiten. “Zeker als we een massale faillissementsgolf willen vermijden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.