Nieuws Antwerpen Unizo bekroont expansieve KMO's

Unizo bekroont expansieve KMO's

Unizo bekroont expansieve KMO's

tommetochLabo Lambo (Wijnegem), Sixinch (Kontich) en San Marco Village (Schelle) behoren mee tot de Antwerpse genomineerden voor de KMO-prijzen van de werkgeversfederatie Unizo. Met de prijzen “KMO Laureaat van Antwerpen” en “Beloftevolle KMO” wil de organisatie het belang van de KMO’s onderstrepen “als motor van onze economie.”

Als opvolger van de Hermesprijs, reikt Unizo en haar partners  KBC, Electrabel, Belgacom, EY, DHL en ADMB sinds 2006 tweejaarlijks de award “KMO Laureaat” uit. Dit is het resultaat van een intensieve speurtocht naar pareltjes van onze economie, die meer aandacht verdienen dan ze tot dusver krijgen.

Op deze wijze onderstreept Unizo het belang van onze KMO’s als motor van onze economie en bij uitbreiding onze hele maatschappij. “De winnaar(s) van deze wedstrijd worden als rolmodel naar voor geschoven en vormen een belangrijke bron van inspiratie om nog sterker te ondernemen,” zegt Kristof Thijssens van Unizo.

De deelnemers aan deze wedstrijd blinken uit in “fundamentele bedrijfsaspecten zoals innovatie en creativiteit, ondernemingszin, financieel management, maatschappelijk verantwoord ondernemen en andere.” Uit de talrijke inschrijvingen van de provincie Antwerpen maakte de jury een selectie van KMO’s die sterk scoren en boven het maaiveld uitkomen. Uit het kransje van kandidaat genomineerden werden dan de Antwerpse provinciale laureaten verkozen.

Afgelopen maandag bepaalde de Antwerpse jury de kandidaat genomineerden voor de award ‘KMO Laureaat’ van Antwerpen: DISA International Holding uit Beerse, Intracto uit Olen, Lambo Laboratoria, San Marco Village, Triamant (Turnhout) en Tumag (Turnhout).

Omdat niet elk bedrijf dat uitblinkt al vele jaren actief is of over een uitgebreid personeelsbestand beschikt, heeft Unizo nog een tweede categorie in het leven geroepen. De prijs voor de “Beloftevolle KMO” gaat naar een onderneming die uitmuntende prestaties kan voorleggen en een groot potentieel wordt toegedicht om uit te groeien tot een sterkhouder van onze economie.

De Antwerpse jury selecteerde in dit opzicht B-token uit Retie en Sixinch uit Kontich.

Op woensdag 22 oktober e.k. worden de Antwerpse Beloftevolle KMO en KMO Laureaat 2014-2015 bekendgemaakt in de KBC Toren te Antwerpen.

De laureaten stoten ook door naar de nationale finale en maken dus kans om bekroond te worden tot dé Beloftevolle KMO en KMO Laureaat 2014-2015. Deze uitreiking vindt plaats op vrijdag 21 november e.k. in Be-Lounge te Willebroek, en dit in aanwezigheid van Minister-President Geert Bourgeois en Unizo-topman Karel Van Eetvelt.

Verleden jaar was de Antwerpse laureaat het bedrijf DNCS.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.