Nieuws Antwerpen Unizo provincie Antwerpen: stel solden uit en versnel wegenwerken

Unizo provincie Antwerpen: stel solden uit en versnel wegenwerken

Unizo provincie Antwerpen: stel solden uit en versnel wegenwerken

ANTWERPEN – Carl Van Dyck, directeur Unizo provincie Antwerpen, pleit ervoor om nu in actie te schieten: “Verschuif de zomersolden naar 1 augustus en voer de openbare werken nú uit.” Unizo is daarom zeer tevreden met de steun die kmo-minister Denis Ducarme gisteravond uitsprak voor het Unizo-voorstel.

Solden

Als er in mei, juni en juli niets verandert aan de actuele sper-en soldenwetgeving zal dit zonder enige twijfel een bloedbad creëren onder de Belgisch modesector met heel wat faillissementen en banenverlies tot gevolg. Unizo vraagt om de solden een maand uit te stellen, en de sperperiode te laten ingaan zodra de verplichte sluiting voor winkels wordt opgeheven.

Uit een recente bevraging van Unizo blijkt dat maar liefst 73% van de handelaars voorstander is van het verschuiven van de zomersolden naar augustus. Bij de mode-gerelateerde handelaars is zelfs 83% voorstander.

“Ik benadruk dat lokale ondernemers de steun van de burger nodig zullen hebben om  deze periode te overleven. Winkelhieren is hét sleutelwoord”, zegt Carl Van Dyck.

Maak werk van de wegenwerken

Unizo dringt er op aan om nu werk te maken van zoveel mogelijk wegenwerken. “Dit is het uitgelezen moment om werk te maken van wegenwerken in de handelscentra en winkelstraten. Quasi alle horeca en handelszaken zijn gesloten”, aldus Carl Van Dyck.

Zo worden getroffen ondernemers bij opheffing van de coronamaatregelen niet geconfronteerd met hinder door werken die al klaar hadden kunnen zijn en die een extra bittere pil zijn bovenop het huidige verlies.

Het maximaal uitvoeren en afwerken in deze coronatijd veronderstelt ook dat de bevoegde overheden hier de nodige budgetten voor vrijmaken, zodat de betrokken bouwbedrijven op tijd betaald kunnen worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.