Nieuws Antwerpen Unizo provincie Antwerpen zoekt Starter van het jaar

Unizo provincie Antwerpen zoekt Starter van het jaar

Unizo provincie Antwerpen zoekt Starter van het jaar

20.042 Antwerpse ondernemers maakten in 2021 de sprong om hun grote droom waar te maken, een stijging van bijna 7% ten opzichte van het jaar daarvoor. Uit dat mooie aantal wil Unizo provincie Antwerpen voor het achtste jaar op rij dé starter van 2021 vinden.

De ondernemer die wint, wordt de trotse opvolger van Joris Jansen, die vorig jaar de titel op zijn naam had staan met de start-up YOKUU. De starter die de titel in handen krijgt, zal daarnaast ook kans maken om Nationale Starter van het jaar te worden. Doordat de Antwerpenaren massaal zijn beginnen ondernemen in 2021, schat Unizo provincie Antwerpen die kans dit jaar hoog in.

“In Vlaanderen zijn er in totaal iets meer dan 65.500 ondernemingen gestart in 2021. De starters in provincie Antwerpen maken daar net geen 1/3de van uit, een mooi aandeel dus. Zelf hebben we hier met Unizo een gelijk aantal starters in begeleiding als in pre-coronatijd. Ondernemers met een idee willen er voor blijven gaan ongeacht de omstandigheden. Overtuiging en geloof in eigen kunnen zijn sterker dan welk virus ook. Dat doorzettingsvermogen typeert de ondernemers”, zegt Carl Van Dyck, directeur Unizo provincie Antwerpen.

Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo, geeft nog enkele cijfers mee die bewijzen dat COVID-19 weinig impact heeft op het aantal starters. “Wie echt droomt van een eigen zaak, laat zich door niets of niemand tegenhouden. Dat wordt ook bevestigd door een Unizo-bevraging. Daarin verklaart 54% dat de crisis geen invloed had op zijn of haar beslissing om te starten. 15% zag in de crisis zelfs een opportuniteit.”

De inschrijvingen eindigen op 28 januari middernacht. Wie in 2021 gestart is, kan zich via deze link kandidaat stellen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.