Nieuws Antwerpen Upsell wordt uitgebouwd als webwarenhuis

Upsell wordt uitgebouwd als webwarenhuis

Upsell wordt uitgebouwd als webwarenhuis

upsellUpsell heeft grote plannen. Het bedrijf uit Kontich runde tot nog toe verscheidene webshops voor merken als Allibert, Lego, Alessi, Curver, Hedgren, Beka en zelfs KV Mechelen. “Wij willen dit jaar met Upsell.be ons volledig aanbod bijeenbrengen zodat onze bezoekers ook aan cross selling kunnen doen”, zegt zaakvoerder Jelle Stas.

Jelle Stas is samen met zijn medevennnoot Bastiaan Philips een telg uit de onderhand bekende Cronos groep uit Kontich. De groep van stichter Jef de Wit geeft zijn medewerkers geregeld de kans om hun eigen weg te gaan en een eigen vennootschap op te richten. Zo is het ook Jelle Stas en Bastiaan Philips vergaan. Zij hebben in 2010 met Upsell een eigen start-up opgezet waarin de Cronos groep zelf hoofdaandeelhouder werd. Hun firma is ondertussen uitgegroeid tot een ferme KMO die dit jaar de kaap van de 2 miljoen euro hoopt te halen. Bij Upsell werken vandaag al 7 mensen.

E-commerce is in België in vergelijking met bv. Nederland maar heel langzaam op gang gekomen. Ook vandaag is de achterstand nog heel groot. Echte webwarenhuizen als Zalando kennen wij nog niet. “Het is daarom vandaag wél nog elke dag knokken” geeft Jelle Stas toe. Zelf vond hij als IT-specialist een perfecte partner in Bastiaan Philips die het meer van het commerciële métier moet hebben. “We hebben elkaar gevonden binnen de Cronos groep en het idee om in de e-commerce te gaan werd voluit gesteund vanuit de groep. Maar het is effectief elke vechten. Wij doen alles zelf. Wij bouwen de individuele websites die we in licentie runnen voor onze partners, werken een eigen logistiek concept uit, tekenen commerciële initiatieven uit enz. Wij moeten van alle markten thuis zijn.”

Upsell zélf is tot nog toe discreet op de achtergrond gebleven. Het bedrijf werkte steevast voor de partners. Op termijn moet het de bedoeling zijn om Upsell zelf naar voren te brengen. “Wij werken vandaag aan de uitbouw van ons eigen winkelraam. Als Upsell. Wij willen ons totaalaanbod in beeld brengen waardoor de klanten ook aan cross selling kunnen doen. Ze kopen iets van Allibert en kunnen ook bij Alessi terecht bv. Het is alvast de bedoeling om daarbij ons hele online productassortiment in de categorieën wonen, koken, tuin, cadeaus, elektronica en IT in beeld te brengen. Finaal willen we onze klanten een unieke winkelervaring meegeven.”

Upsell is ondertussen gevestigd in een industrieterrein in Kontich in de gebouwen die Cegelec enkele tijd geleden verlaten heeft. Het bedrijf beschikt er oa. over een ruim magazijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.