Nieuws Antwerpen Uw dak is goud waard

Uw dak is goud waard

Uw dak is goud waard

Dagelijks de ecologische voetafdruk van gezinnen en bedrijven in Vlaanderen verkleinen. Vanuit Houthalen-Helchteren werkt Insaver, dochterbedrijf van de Luminus-groep, dagelijks aan die missie. Hoe? Onder meer via zonnepanelen. “Een investering die interessant was, is en dat ook zal blijven, zeker voor bedrijven”, zegt Jean-Philippe Janssens, sales & marketing manager bij Insaver.

Op de particuliere markt zijn zonnepanelen al langer aanwezig, maar het is pas sinds begin 2017 – toen het investeringskader voor bedrijven een pak aantrekkelijker werd – dat zonnepanelen ook een sterke intrede in het professionele landschap hebben gemaakt.

“Met zonnepanelen creëer je een gedecentraliseerde, eigen productie van hernieuwbare energie. Bij bedrijven ligt de autoconsumptie vrij hoog: 70% van de opgewekte energie wordt onmiddellijk verbruikt. Hierdoor wordt hun afhankelijkheid van het net – en de stijgende elektriciteitsprijzen – beperkt. Garantie op rendement? De installatie blijft 25 jaar groene energie produceren en de investering is meestal na 5 à 7 jaar al terugverdiend.”

Onestopshop

Insaver voert bij de opstart van een project een netstudie en stabiliteitsstudie uit. Kan het energienet voldoende aan? Is het dak stevig genoeg? In combinatie met het verbruiksprofiel van een bedrijf wordt dan bepaald wat nodig is: hoeveelheid panelen, hun optimale oriëntatie en inclinatie. Met ook activiteiten in dakbedekking en isolatie maakt Insaver zich bovendien sterk als onestopshop.

Daarnaast biedt Insaver verschillende financieringsmogelijkheden. Via de derde partij financiering Power2Green worden de zonnepanelen door investeerders gefinancierd, terwijl je als bedrijf zonder enige investering meteen van het rendement kan genieten. Een andere aantrekkelijke financieringsoplossing is de Solar Sharing. Zo werd bij volleybalclub KVCR Wara Genk een zonnepaneelinstallatie gelegd waarin de leden van de club mee konden investeren. Daarbij kregen ze een gegarandeerd rendement.

“Door de omgeving te betrekken in zo’n project, wordt een sociaal draagvlak gecreëerd. Ook voor zaakvoerders is dit een interessante formule, want ze kunnen hun medewerkers bijvoorbeeld mee laten profiteren van de investering.”

30.000 zonnepanelen

Insaver werd in 2012 opgericht om via isolatie de energie-efficiëntie in gebouwen te verbeteren. Tussen 2015 en 2016 breidden de activiteiten uit met zonnepanelen, dakwerken en batterijsystemen. Dat wekte de interesse van de Luminus-groep. In de zoektocht om hun dienstverlening verder uit te bouwen, werd de energieleverancier in 2017 medeaandeelhouder. Insaver is sindsdien hun exclusieve partner in Vlaanderen voor zonnepanelen en batterijsystemen.

In 2018 werd de B2B business-unit opgestart om energie-efficiënte oplossingen aan te bieden aan de groeiende industriële markt. Alleen dit jaar al zal Insaver 8 MegaWatt, goed voor bijna 30.000 zonnepanelen, plaatsen. De doorlooptijd van een project ligt gemiddeld tussen 3 en 6 maanden.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.