Nieuws Antwerpen UZA bouwt containerafdeling voor Coronavirus

UZA bouwt containerafdeling voor Coronavirus

UZA bouwt containerafdeling voor Coronavirus

ANTWERPEN – Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) ziet sinds zondag een duidelijke stijging van het aantal mensen dat zich op doorverwijzing of uit eigen beweging wil laten screenen op het coronavirus. Om de spoedafdeling niet volledig op te eisen, wordt daarom een aparte containerafdeling gebouwd.

Het aantal patiënten dat door hun huisarts werd doorverwezen of zelf bezorgd is over een mogelijke coronabesmetting, zit in de lift. “In de afgelopen weken ging het om één of twee mensen per dag”, zegt medisch directeur Guy Hans. “Sinds zondag is dat gestegen naar vijf tot tien. Naar het einde van de krokusvakantie toe, wanneer mensen beginnen terugkeren van vakantie, anticiperen we dat die aantallen nog zullen stijgen.”

UZA bouwt momenteel een aparte containerafdeling, specifiek voor consultatie en screening op het coronavirus. “Aan de ingang van de spoedgevallen komt een kiosk met informatie die dagelijks geüpdatet wordt”, zegt Hans. “Van daaruit worden risicopatiënten doorverwezen naar de containerafdeling, die op wandelafstand ligt en een gescheiden wachtzaal heeft.”

De containers worden nog tijdens de krokusvakantie in gebruik genomen.

Voka vraagt info- en meldpunt

Nu het coronavirus niet alleen China en Zuid-Korea maar ook de ons omringende landen in haar greep heeft, vraagt ondernemersorganisatie Voka dat de verantwoordelijke administraties van de federale en Vlaamse overheden snel een info- en meldpunt opzetten, waar bedrijven terecht kunnen met hun vragen en zorgen.

“De uitbraak van het coronavirus heeft nu ook steeds grotere en onvoorspelbare economische gevolgen”, aldus de gedelegeerd bestuurder van Voka, Hans Maertens. “Vandaag is het voor de bedrijven onduidelijk hoe ze een eventuele besmetting concreet moeten aanpakken. Samen met de werkgevers moet de overheid snel duidelijke richtlijnen en stappen uittekenen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.