Nieuws Antwerpen UZA lanceert innovatieve burn-outpreventietool

UZA lanceert innovatieve burn-outpreventietool

UZA lanceert innovatieve burn-outpreventietool

EDEGEM – Werken aan veerkracht is efficiënter dan burn-outproblemen oplossen. Dat is de insteek van Time2Grow. Het UZA ontwikkelde dit HR-instrument voor de preventie van burnout samen met het Mechelse onderzoeksbureau Trendhuis. Time2Grow werd gelanceerd bij de medewerkers van het UZA.

Met de wetenschappelijk onderbouwde methode Time2Grow krijgt de HR-dienst een instrument in handen om proactief in te zetten op meer veerkracht. De medewerkers kunnen zelf aan de slag met de componenten van het online platform.

Hildegard Hermans, directeur personeel UZA: “Met dit online platform ondersteunen we medewerkers die niet goed in hun vel zitten en leiden we hen sneller naar onze initiatieven rond welzijn op het werk.”

Er is bijvoorbeeld een dagtest waarbij de medewerker aan de hand van een twintigtal laagdrempelige vragen ontdekt hoe zijn dag kleurt: groen, roze, blauw, rood, oranje, grijs of zwart. Elk van de zeven kleuren komt overeen met een eigen analyse en tips op maat.

Met de profieltest kan de medewerker ontdekken of hij/zij een verhoogd burn-outrisico heeft op vijf persoonlijkheidsaspecten. Hoge focus op details bijvoorbeeld, kan omslaan in perfectionisme en dat verhoogt de kans op een burn-out.

Is de dag grijs of zwart, of geeft de profieltest een verhoogd risico, dan wordt de derde test voorgesteld. Die peilt naar 22 mogelijke symptomen van burn-out.

Focus op preventie

Time2Grow stelt geen diagnose. Als er signalen zijn dat er echt een probleem is, verwijst het platform door naar de arbeidsgeneesheer. De focus van Time2Grow ligt op preventie. Door medewerkers bewust te maken van hun situatie, inzicht te geven en handvaten aan te reiken, helpt Time2Grow medewerkers om te groeien.

Na de lancering in het UZA is Time2Grow nu klaar voor uitrol in andere ondernemingen, sectoren en landen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.