Nieuws Antwerpen UZA opent mobiele en vaste testcentra voor vakantiegangers

UZA opent mobiele en vaste testcentra voor vakantiegangers

UZA opent mobiele en vaste testcentra voor vakantiegangers

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) opent twee testcentra voor vakantiegangers: in Geel en op haar eigen campus in Edegem. Daarnaast zullen er ook bussen van het Mobiel Testteam CoBUSters naar gemeenten en organisaties trekken om reizigers te testen. Dit initiatief komt er om bestaande testcentra en huisartsen te ontlasten.

Op 21 juni opent UZA op haar campus in Edegem een testcentrum voor vakantiegangers. Reizigers uit de brede regio kunnen binnenkort een afspraak maken voor een test alvorens ze naar het buitenland trekken. Het nieuwe testcentrum is gelegen tussen de hoofdingang van het UZA en de inkom van de spoedgevallendienst.

Ook in Geel opent een tweede testcentrum voor reizigers de deuren. Op die locatie is er reeds een test- en triagecentrum, dat zich zal blijven focussen op mensen die doorverwezen worden door de huisarts bij symptomen of na hoogrisicocontacten.

Naast de twee nieuwe testcentra, start ook het Mobiel Testteam CoBUSters in de zomer met het testen van vakantiegangers. Gemeenten kunnen het testteam inschakelen om PCR-testen af te nemen bij reizigers. Daarnaast kunnen groepen die op kamp of op reis vertrekken ook beroep op hen doen. Bovendien blijft het Mobiel Testteam ook beschikbaar voor screenings van mogelijke clusteruitbraken in de provincies Antwerpen en Limburg.

Volgens Guy Hans, medisch directeur van UZA, moeten we ook inzetten op snelle detectie van infecties bij mensen die terugkeren uit alle zones. “We onderzoeken momenteel de mogelijkheid om vakantiegangers hun symptomen dagelijks te laten bijhouden via een eenvoudig digitaal dagboek. Voor een veilige zomer moeten we op systeemniveau waakzaam blijven, maar ook elke mens op zich”, besluit hij.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.