Nieuws Antwerpen Valéron Essen opent nieuwe extrusielijn, verkent nieuwe markten

Valéron Essen opent nieuwe extrusielijn, verkent nieuwe markten

Valéron Essen opent nieuwe extrusielijn, verkent nieuwe markten

Valéron Strength FilmsValéron Strength Films uit Essen, dat folies maakt voor toepassingen in de bouw, in speciale verpakkingen en print media, is een wereldspeler in heel gespecialiseerde niches. Het bedrijf opende deze zomer een nieuwe extrusielijn en bevindt zich momenteel in een volledige ‘overhaul’ van haar site, zegt Erik Wollaert, Algemeen Directeur van Valéron België.

De nieuwe extrusielijn maakt het mogelijk om met betere basisfolies te starten, wat tot een consistenter eindproduct leidt. Die hogere kwaliteit maakt nieuwe toepassingen en de instap op nieuwe markten mogelijk. Een belangrijke strategische oriëntering, want Valéron maakt zelf geen eindproducten, maar levert haar folies aan bijvoorbeeld ‘converters’ die de folies nabewerken of aan eindfabrikanten. Voor toepassingen in de bouw worden folies bv. van bitumen voorzien.

Vooral in de bouw neemt onder invloed van de hogere normen naar duurzaamheid, energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid, de vraag naar folies met een hogere trekweerstand, scheurweerstand en doorprikweerstand toe. Valéron ambieert ook geografische expansie, met name in het Midden-Oosten, China, Brazilië en Azië. Zo beschermen producten op basis van folies van Valéron onder andere grote pylonen in de woestijnen (Midden-Oosten) tegen de aanwezige zouten in het woestijnzand. Valéron Strength Films, dat een zusterfabriek heeft in Houston, merkt overigens nu al dat haar klanten, en dan vooral haar grotere klanten, globaal gaan.

Naast de lancering van de nieuwe extrusielijn ondergaat de hele site sinds een jaar een volledige ‘Beclean Project’. Daarbij gaat het niet alleen om het esthetische – wie onlangs langs de Nieuwmoersesteenweg in Essen passeerde zal ongetwijfeld de vernieuwde voorgevel opgemerkt hebben – maar ook om efficiëntie.

De investeringen verzekeren de toekomst van de fabriek en de tewerkstelling in Essen, en daar zijn ze bij Valéron best trots op. Als redactie van Made in Antwerpen vinden we dat dan ook een veel interessanter verhaal dan de CAO strubbelingen van de voorbije week.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.