Nieuws Antwerpen Valvesco groeit mee met de chemie

Valvesco groeit mee met de chemie

Valvesco groeit mee met de chemie

conflowValvesco heeft geen last gehad van de crisis. De leverancier van kleppen, afsluiters, filters, ventielen e.d. is al die jaren verder doorgegroeid. “We hebben ook vandaag een mooi gevulde orderportefeuille”, zegt mede-zaakvoerder Bernard Leys. “Hier is net een bestelling voor Algerije de deur uit.”

Valvesco is een gerenommeerde toeleverancier voor de petrochemie, de farma en de chemie. Het bedrijf uit Aartselaar is gespecialiseerd in technische onderdelen zoals afsluiters, kegelkdranen, mestkantafsluiters, flensbeschermers; regelafsluiters, terugslagkleppen enz. Het bedrijf is zo’n 25 jaar geleden opgestart door Francis Leys en heeft zich in een regio die mee beheerst wordt door de petrochemie een sterke marktpositie weten af te dwingen. De chemie is in al die crisisjaren rustig blijven doorgroeien. Valvesco heeft dan ook zelf nauwelijks last gehad van de neergang.

“We verdelen verscheidene bekende merken zoals Dafran, DVC, Zwick, Lucaval, Center Tech e.a.”, zegt Bernard Leys. “Onze toegevoegde waarde ligt geregeld in de automatisatie van de systemen. We produceren niet zelf maar we kunnen in onze werkplaatsen wél bepaalde opdrachten uitvoeren zoals tests bv. We beschikken bovendien over ruime magazijnen zodat we onze klanten steevast snel kunnen beleveren uit onze voorraden.”

Precies die snelle flexibiliteit is dé kern van het bedrijf. Valvesco is geografisch biezonder goed gepositioneerd en bewerkt vanuit Aartselaar de hele Belgische en Noord-Franse markt. Bestellingen uit het buitenland worden veelal aangebracht door de engineeringbedrijven die klant aan huis zijn bij Valvesco en zo internationale orders doorgeven voor China of Saudi-Arabië bv.

Bij Valvesco werken vandaag 10 man. Het bedrijf draait op een omzet van 6,5 miljoen euro (2013) en is erop bedacht om dat cijfer nog verder op te voeren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.