Nieuws Antwerpen Van Aerden Group neemt Fins bedrijf over

Van Aerden Group neemt Fins bedrijf over

Van Aerden Group neemt Fins bedrijf over

Cerclindus (Getra en Aerfast)De Antwerpse groep Van Aerden Group met Cerclindus als belangrijke vestiging in Wommelgem heeft het Finse bedrijf Mechelin overgenomen. De specialist in verpakkingsmachines, bevestigingsapparatuur en inkjetprinters kan zijn internationale positie daarmee versterken. Cerclindus tekende verleden jaar voor een  omzet van liefst 24 miljoen euro. De geconsolideerde omzet van de hele groep, inclusief Mechelin bedraagt 90 miljoen euro.

Cerclindus is van origine een authentiek havengebonden bedrijf dat destijds opgezet werd als Cerclage Industrrielle. De onderneming was gespecialiseerd in het aanmaken van stalen banden waarmee de scheepsvrachten vastgebonden werden. Het bedrijf van de familie Van Aerden heeft zich sinds 1935 vast verankerd in die markt en zich in al die jaren gediversifieerd naar alternatieve producten. “Wij verdelen vandaag verpakkingsmachines en hun toebehoor”, zegt general manager Nick Van den Borg. “Het gaat dan zowel om zogenaamde omsnoeringsmachines voor staal- en kunststofbanden, om palletomwikkelaars, dozensluitmachines, hotmeltsystemen en verpakkingstoebehoren. Een en ander wordt verhandeld via onze divisie Getra. Getra doet evenwel ook in industriële codeersystemen: het gaat dan om in-line systemen die variabele data kunnen printen zoals vervaldata, lotcodes, productiecodes enz.  Op die manier kan de traceerbaarheid van bepaalde producten gegarandeerd worden.”

De divisie Aerfast is gespecialiseerd in bevestigingssystemen en is in dit opzicht de grootste speler in die markt.. “Het gaat dan om nagel- en nietpistolen, schroefsystemen, compressoren, PUR-schuimen en lijmen, nagels en schroeven.”

Cerclindus heeft zich in al die jaren opgewerkt tot de onbetwiste marktleider. Met eigen vestigingen in Roeselare, Lochristi, Gosselies en Jumet. Naarmate de eigen thuismarkt te klein werd is de Van Aerden Group over  de nationale grenzen heen gegroeid. In Frankrijk, Zweden, Oostenrijk, Slovenië, Tsjechië, Polen en Solvakije. “We hebben onlangs effectief ook een onderneming overgenomen in Finland. Finland draait voor een groot stuk op de houtindustrie en met Mechelin hebben we nu een bedrijf in huis met een heel eigen ervaring en een behoorlijke omzet in die markt.

De Van Aerden Group stelt vandaag zo’n 350 mensen tewerk. Daarvan pakweg 90 in de Belgische vestigingen. De onderneming is nog altijd in handen van de familie Van Aerden. De zonen Benoït en Jean Paul Van Aerden zijn nog steeds betrokken bij het beleid van alle bedrijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.