Nieuws Antwerpen Van Bavel haalt opnieuw zilver

Van Bavel haalt opnieuw zilver

Van Bavel haalt opnieuw zilver

michelVan Bavel is een specialist in product media. De onderneming uit Mortsel is leverancier van premiums, business gifts en give aways. EcoVadis kende Van Bavel opnieuw een zilveren award toe. Waarmee de inspanningen van het bedrijf gehonoreerd werden om duurzame producten op de markt te zetten. Promotionele producten worden vaak als totaal overbodig en vervuilend gestigmatiseerd. Van Bavel gaat tegen die vooroordelen in en opteert doelgericht voor een verantwoorde en veilige productie- annex verkoopketen.

Van Bavel werd opgericht in 1953 en werd na enkele jaren door de vader van Jacques en Michel  Van Bavel verkocht aan een grote Amerikaanse speler. De broers werkten een tijdlang in dienst, maar startten in 2003 opnieuw een eigen zaak, Van Bavel, dat ondertussen de derde grootste speler in ons land is.  EcoVadis kende het bedrijf deze week opnieuw zilver toe bij zijn beoordeling van de productie- en verkoopsketen. De onderneming uit Mortsel kwam daarmee bij de top van de geëvalueerde bedrijven.

Volgens de analisten zijn de sterkste punten van Van Bavel  “Fair Business Practices” en “Sustainable Procurement.” Daarmee wordt aangetoond dat Van Bavel’s aankoopstrategie  in het Verre Oosten via het zusterbedrijf The China Office op een correcte en veilige manier verloopt.

“Het is een oprechte keuze bij Van Bavel om vast te houden aan duurzaamheid vooral in een markt waar klanten vaak voor de laagste prijs kiezen,” zegt CEO Michel Van Bavel.

Van Bavel is gespecialiseerd in de creatie, import en distributie van promotionele producten.  Het bedrijf bestaat uit drie divisies. Van Bavel Gifts & Premiums, het moederbedrijf dat al 3 generaties dé Belgische specialist is in ‘product media.’ The China Office, een afdeling die promotionele producten inkoopt in China en verkoopt in heel Europa.   De derde en meest recente divisie binnen Van Bavel is The Entertainment Office. Een bedrijf dat nieuwe producten ontwikkelt en gespecialiseerd is in licensed product media en promoties.

EcoVadis beoogt de verbetering van de praktijk van bedrijven op milieu- en sociaal gebied door de invloed uit te oefenen op de globale productieketens. EcoVadis exploiteert het eerste samenwerkingsplatform waarmee bedrijven de prestaties van hun leveranciers op het gebied van duurzaamheid kunnen evalueren.

Bij Van Bavel werken zo’n 15 man.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.