Nieuws Antwerpen Van Bavel levert Antwerpse relatiegeschenken

Van Bavel levert Antwerpse relatiegeschenken

Van Bavel levert Antwerpse relatiegeschenken

van bavelDe firma Van Bavel heeft een ruim raamcontract afgesloten met de stad Antwerpen voor de levering van relatiegeschenken. Van Bavel uit Mortsel is een bekende distributeur. “Het contract met Antwerpen is voor ons echt wel een paradepaardje”, zegt Michel Van Bavel.

Agenda’s, brillen, camera’s, juwelen, sportartikelen, t-shirts, raincoats, balpennen, muntdoosjes, klokken, paraplu’s. Je kunt het zo gek niet bedenken of Van Bavel kan die aanleveren. Nogal wat bedrijven en instanties houden eraan om hun klanten op geregelde tijdstippen een relatiegeschenk(je) aan te bieden. Dat versterkt de bindingen. De stad Antwerpen heeft bv. altijd een geschenkje klaar voor een koppel dat trouwt. Of een cadeautje voor een internationale bezoeker. “Het is ondanks de crisis nog altijd een interessante markt”, zegt Michel Van Bavel. “Alhoewel we toch moeten vaststellen dat de concurrentie de prijzen heel scherp stelt.”

Michel en zijn broer Jacques Van Bavel vormen de derde generatie Van Bavel’s die de firma aansturen. Grootvader Van Bavel zette het bedrijf destijds op. De firma werd in een latere fase omgedoopt tot Bavelco. De activa werden op een bepaald moment verkocht waarna Michel en Jacques de zaak in 2003 heropstartten. Met evenveel succes. Van Bavel stelt vandaag 15 mensen tewerk en tekent voor een omzet van 7 miljoen euro.

Het nieuwe raamcontract met de stad Antwerpen is een opsteker voor Van Bavel. “Wij leverden weliswaar vroeger al aan de stad maar het raamcontract giet alles bij een openbare aanbesteding in een juridisch kader. We hebben de samenwerking als het ware versterkt. “ Het contract heeft een waarde van zowat 200.000 euro.

Van Bavel produceert zijn accessoires uiteraard niet zelf. De firma betrekt die van nationale en internationale distributeurs. Maar vooral: Van Bavel heeft een eigen antenne in China. The China Office werd destijds opgezet als een eigen firma. “We reisden vroeger geregeld drie tot vier keer naar China waar we langs beurzen en bedrijven liepen. Dat werd ons op een bepaald moment te veel. We hebben nu onze eigen man ter plaatse die samen met twee Chinezen de lokale markt opvolgt. Wanneer wij hier een bestelling binnenhalen kunnen we gewoon ons eigen Chinese office inschakelen dat vrij snel een producent voor het artikel in kwestie kan inschakelen. We mogen ervan uitgaan dat het dan zeker binnen de vier weken in Mortsel is.”

De crisis? “Ja, die voelen we uiteraard ook. We missen bv. de traditionele grote orders van zeg maar 50.000 stuks. We moeten het nu meer doen met kleinere dagdagelijkse orders. Dat betekent dat wij ons ook meer moeten inzetten, de klanten actief gaan solliciteren, de offertes nog sneller bewerken.”

Van Bavel levert traditioneel aan firma’s als Picanol, Uncle Ben’s, Thalys, KPMG, Renault, Securex, Moortgat-Duvel , Bacardi-Martini enz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.