Nieuws Antwerpen Van Gansewinkel wordt Renewi

Van Gansewinkel wordt Renewi

Van Gansewinkel wordt Renewi

Na de fusie met de Britse Shanks Group gaat afvalverwerker Van Gansewinkel verder onder de naam Renewi. Dat heeft het concern op dinsdag 28 februari meegedeeld. De groep Van Gansewinkel stelt circa 8.000 medewerkers tewerk in negen verschillende landen. De groep is ook actief in de provincie Antwerpen.

Met de nieuwe naam leggen de bedrijven de nadruk op hun grote gecombineerde capaciteit op het gebied van recyclage. “Wanneer we afval ophalen, geven we het een nieuw leven”, verklaarde topman Peter Dilnot. “Afval bestaat niet.” Renewi zal bestaan uit vijf afdelingen, waaronder “Belgium Commercial”. Die zal zich bezighouden met de inzameling, sortering, behandeling en recyclage van commercieel en huishoudelijk afval in België. Van Gansewinkel en Shanks bereikten in september al een akkoord over de samensmelting, maar het hele fusieproces liep vervolgens lichte vertraging op. De aandeelhouders van Van Gansewinkel hebben in totaal 286 miljoen euro in contanten ontvangen van Shanks. Daarnaast kregen ze een belang van ongeveer 23 procent in het fusiebedrijf. Inmiddels zijn alle toezichthouders akkoord en hebben de bedrijven de deal afgerond.

Van Gansewinkel is ook actief in Antwerpen en haalt afval op in opdracht van de intercommunale IGEAN,

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.