Nieuws Antwerpen Van Gils Group neemt Luikse Decormetal over

Van Gils Group neemt Luikse Decormetal over

Van Gils Group neemt Luikse Decormetal over

WUUSTWEZEL – Van Gils Group, gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium, vergroot zijn geografische spreiding en gaat het voor het eerst over de taalgrens. De groep uit Wuustwezel neemt de firma Decormetal uit Trooz bij Luik over. 

Van Gils startte meer dan 40 jaar geleden als familiebedrijf, gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium. Vanuit de vestiging in Wuustwezel groeide het bedrijf vanaf 2005 gestaag door tal van overnames.

In 2008 realiseerde het familiebedrijf een eerste overname van Decorad uit Hoeselt. In 2014 volgde de overname van loonlakbedrijf MCS Coating uit Turnhout. In Limburg volgde extra groei door de overname van de firma Metalcoating in Beringen in 2017 en een participatie in de firma Lscoatings in Pelt in 2018. Metallics Van Cauteren uit Zele was onlangs de eerste overname buiten de provincies Antwerpen en Limburg.

Vanuit die verschillende vestigingen zet Van Gils Group in op het stralen, metalliseren, fosfateren en poedercoaten van staal en aluminium.

Over de taalgrens

De uitgebreide expertise van Van Gils Group wordt verder aangevuld met de vakkennis van Decormetal uit Trooz bij Luik. Met deze overname heeft het bedrijf uit Wuustwezel voor het eerst een vestiging over de taalgrens. Eigenaar David Cohnen en zijn team van het Waalse bedrijf blijven aan boord.

Joep Van Gils, ceo: “We hebben al een heel goede dekking in de provincies Antwerpen en Limburg en sinds kort ook in Oost-Vlaanderen. Met onze vestiging in Hoeselt zitten we al niet zo ver van de taalgrens, maar toch geloven we erin dat nabijheid bij onze klanten voor extra service en kwaliteit kan zorgen. Onze ambitie is om verder te te groeien in de Benelux, maar steeds met behoud van de klantgerichtheid en nabijheid van een kleine kmo.”

Via deze overname in Wallonië groeit de groep naar 150 medewerkers. Van Gils Group is met zijn zeven vestigingen één van de grootste, onafhankelijke poederlakkerijen in de Benelux.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.