Nieuws Antwerpen Van Hool bekampt loonkosten met fabriek in Macedonië

Van Hool bekampt loonkosten met fabriek in Macedonië

Van Hool bekampt loonkosten met fabriek in Macedonië

van-hool-toont-eerste-foto-s-van-fabriek-in-macedonieBusbouwer Van Hool heeft een fabriek opgestart in Macedonië. De fabriek leverde deze week haar eerste bus af in Koningshooikt. “Nu werken er al 260 mensen in Skopje. De komende maanden zullen er nog een honderdtal bijkomen om ons doel van driehonderd voertuigen per jaar te halen. Op termijn willen we 500 tot 600 voertuigen per jaar bouwen en zal het personeelsbestand nog verder groeien”, zegt CEO Filip Van Hool.

Na het mislopen van enkele grote binnenlandse contracten uit de sector van het openbaar vervoer, onderzoekt het bedrijf enkele pistes. “We kunnen de openbare vervoersmaatschappijen zoals De Lijn in de toekomst mogelijk twee prijzen meegeven: één waarbij er in Koningshooikt geproduceerd wordt en één in Skopje. De keuze is dan aan de klant.”

Het is niet de bedoeling om de fabriek stapsgewijs naar Skopje te verhuizen. “De standaardbussen maken we nu in Skopje. Het blijft wel onze absolute bedoeling om ons gamma coaches, bussen en industriële voertuigen die een grote meerwaarde hebben in België te blijven produceren. Wat we in Macedonië doen, is een aanvulling op onze huidige activiteiten. Markten die we kwijtgespeeld zijn in het verleden omdat we niet meer competitief waren, willen we weer innemen. We mikken ook op landen in Oost-Europa en in het Midden-Oosten. We willen binnen enkele jaren de helft meer verkopen dan vandaag.”

Met de nieuwe extra fabriek gelooft Filip Van Hool dat de toekomst van het bedrijf op lange termijn verzekerd is. “Van Hool is niet te koop. We geloven rotsvast in onze toekomst als zelfstandig bedrijf met beslissingscentrum in België.”

Bert Provoost / Redactie Made in Antwerpen

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.