Nieuws Antwerpen Van Hool bouwde mobiele commandopost Antwerpse veiligheidsdiensten

Van Hool bouwde mobiele commandopost Antwerpse veiligheidsdiensten

Van Hool bouwde mobiele commandopost Antwerpse veiligheidsdiensten

van hoolBusconstructeur Van Hool uit Koningshooikt heeft een nieuwe coördinatiebus gebouwd voor de stad Antwerpen. Het hoogtechnologisch uitgerust voertuig zal fungeren als commandopost voor de brandweer en andere veiligheidsdiensten om bij ernstige of grootschalige incidenten de coördinatie te verzorgen tussen de betrokken disciplines.

Van Hool heeft een sterke reputatie als constructeur van speciale bus-stellen. Het nieuwe cp-ops-voertuig van de stad Antwerpen is een zoveelste pronkstuk in de rij. De coördinatiebus zal ook zijn diensten bewijsen bij het verloop van massa-evenementen. Op die manier kunnen alle betrokken veiligheidsdiensten de gebeurtenissen ter plekke volgen om snel in te grijpen indien noodzakelijk.

De bus is 10,5 meter lang, 3,47 meter hoog en 2,55 meter breed. Hij is uitgerust met een krachtige 360 pk motor van DAF.

Indien nodig kunnen vier hydraulische vijzels opengeklapt worden waardoor de bus in alle omstandigheden waterpas kan gezet worden. Twee uitschuifbare luifels kunnen ervoor zorgen dat het werkveld van de coördinatiebus uitgebreid wordt tot de onmiddellijke omgeving van de car.

Binnenin het voertuig zijn twee gescheiden en geklimatiseerde ruimtes met elk een specifiek doel, namelijk een vergaderruimte en een communicatie-omgeving.

Om vlot en snel te kunnen inspelen op de veranderende eisen met betrekking tot de informatica- en multimediatechnologie is de bus van Van Hool opgebouwd en voorzien van verschillende wachtleidingen.

Van Hool bouwt elk jaar zo’n 1.000 bussen. Het gaat dan zowel om lijnbussen voor openbaar vervoer als toerismebussen, sleepcoaches en speciale luxebussen voor oa. vedetten en sportgroepen. Daarnaast worden ook opleggers voor vrachtwagens gebouwd.

De groep tekende verleden jaar voor een omzet van 460 miljoen euro. Dit was 20 miljoen minder dan het jaar ervoor. De nettowinst vervijfvoudigde evenwel tot 3 miljoen euro. Het bedrijf werkt ondertussen verder aan de bouw van zijn nieuwe vestiging in Macedonië wxaar vooral goedkope standaardbussen zullen geproduceerd worden. De eerste fases van het productieproces zijn inmiddels al operationeel.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Antwerpen
Antwerpen

Slechts 2 nieuwe faillissementen

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 28 september het faillissement van 2 bedrijven en zelfstandigen… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer