Nieuws Antwerpen Van Hool investeerde 10 miljoen in ontwikkelingskosten

Van Hool investeerde 10 miljoen in ontwikkelingskosten

Van Hool investeerde 10 miljoen in ontwikkelingskosten

hoolBusbouwer Van Hool heeft verleden jaar liefst 10 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe prototypes. Dat blijkt uit het jaarverslag dat gedeponeerd werd bij de Nationale Bank. Het bedrijf uit Koningshooikt gaat daarmee door op een uitgetekend groeipad.

Met de opening van een nieuwe productievestiging in Macedonië heeft Van Hool zijn ambities sterk gemaakt om verder internationaal door te groeien. In Macedonië worden vooral series bussen aangemaakt die de concurrentie met de goedkope loonlanden aankunnen. Koningshooikt spitst zich dan toe op de cars met de hogere toegevoegde waarde.

Ondertussen mogen de financiële resultaten van het bedrijf best gezien worden. Van Hool realiseerde in 2013 een omzet van 468 miljoen euro en 492 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten. Daar werd een bedrijfresultaat van 517.000 euro op verdiend.

De geconsolideerde bedrijfsopbrengsten bedroegen 497 miljoen euro en de omzet 474 miljoen euro. Daar werd dan wel een beperkt verlies van 183.000 euro op ingeboekt.

Busbouwer Van Hool is nog altijd in handen van de familie Van Hool. Vijf familieleden Van Hool, Leopold, Frank, Jan, Filip en Ben sturen het bedrijf als bestuurders aan.

Het bedrijf stelt in Koningshooikt 3666 personeelsleden tewerk (VTE).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.