Nieuws Antwerpen Van Hool lanceert de EX

Van Hool lanceert de EX

Van Hool lanceert de EX

hoolVan Hool, de constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen uit Lier presenteert op de komende internationale beurs van Hannover de EX, een gloednieuw gamma touringcars voor de Europese markt. Met de wereldpremière van de EX, zet Van Hool een nieuwe stap in de verdere expansie van het bedrijf.

Het EX-gamma zal, in eerste instantie, op de markt gebracht worden in 2 hoogtes en 3 lengtes. Het modellenpallet bestaat uit eerder gestandaardiseerde 2 of 3-assige voertuigen die, naargelang de configuratie, kunnen ingezet worden voor het vervoer van toeristen, lijndiensten of intercity-diensten. De EX zal vanaf het vierde kwartaal van 2014 gebouwd worden in de fabriek van Van Hool in Skopje, Macedonië en zal vanaf het eerste kwartaal 2015 op de Europese wegen te bewonderen zijn. Een verdere uitbreiding van het EX-gamma is gepland maar hieromtrent worden geen details vrijgegeven.

Filip Van Hool, CEO bij Van Hool: “Van Hool wil met de EX ook nieuwe klanten bereiken in gans Europa en haar intrede doen op nieuwe markten. De EX wordt het instapmodel voor hoofdzakelijk touringcar-bedrijven en lijndienst-operatoren die de waarden van het Van Hool-gamma kennen: een grote betrouwbaarheid van het voertuig gekoppeld aan een hoge afwerkingsgraad. Het gestandaardiseerde EX-gamma zal bovendien aan bijzonder scherpe prijzen op de markt gebracht worden doordat de optie-lijst eerder beperkt gehouden wordt en omdat het voertuig, net zoals gelijkaardige voertuigen van concurrenten, in een land gebouwd wordt waar de globale productie-kosten lager zijn dan in West-Europa. De Van Hool-fabriek in Skopje, Macedonië, heeft de capaciteit om dit nieuwe gamma te bouwen en ondertussen hebben de plaatselijke medewerkers ook de ervaring, om de nieuwe EX vanaf het 4de kwartaal in productie te nemen.”

De EX werd volledig ontworpen en ontwikkeld in het moederbedrijf van Van Hool in Lier. Het compleet nieuwe, moderne en strakke binnen- en buitendesign van de EX weerspiegelt de kenmerken van het voertuig: functioneel en efficiënt.

Cijfers

Van Hool sloot het boekjaar 2013 af met een winst van 517.000 euro. In 2012 werd 4,6 miljoen euro bijeengewerkt, dat was dan wél het beste resultaat sinds het uitbreken van de crisis.

De omzet steeg van 459 miljoen euro tot 468 miljoen euro.

Woordvoerder Dirk Snauwaert wees erop dat Van Hool hogere kosten te verwerken kreeg. “De kosten op arbeid zijn gestegen. We produceren veel produccten met een hoge toegevoegde waarde. We hebben ook veel geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Ook de kosten voor de nieuwe fabriek in Macedonië moeten mee verwerkt worden.”

Bij Van Hool werkten verleden jaar 3666 voltijdse werkkrachten. Een tiende van hen zijn vrouwen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Opnieuw 12 faillissementen

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 3 juni het faillissement van 12 bedrijven en zelfstandigen… Lees meer