Nieuws Antwerpen Van Hool ontwierp nieuwe tankcontainer

Van Hool ontwierp nieuwe tankcontainer

Van Hool ontwierp nieuwe tankcontainer

basfjeVan Hool heeft samen met het chemiebedrijf BASF Antwerpen een nieuw type 45 voet tankcontainer voor het spoor ontwikkeld. De tankcontainer biedt in combinatie met een containerwagon talrijke voordelen ten opzichte van de klassieke tankwagon.

Van Hool uit Koningshooikt heeft als busconstructeur tevens een expansieve divisie opleggers. Daar werd een nieuwe vervoersmodus ontwikkeld met een volume van 63000 liter en een toelaatbaar gewicht van 75 ton. Het laadvermogen is meteen het dubbele van een momenteel gebruikelijke tankcontainer. Hij kan worden ingezet voor het spoorvervoer, de binnenscheepvaart en, in lege toestand, ook bij het wegvervoer.

De 45 voet tankcontainer is afneembaar van de spoorwagon en stapelbaar. Hij behoeft dus duidelijk minder infrastructuur en is flexibeler bij het beladen en ontladen.

BASF is van plan de nieuwe tankcontainers in te zetten vanaf 2017 en op die manier zijn logistiek te verbeteren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.