Nieuws Antwerpen Van In neemt Schoolonline over

Van In neemt Schoolonline over

Van In neemt Schoolonline over

van inDe uitgeverij Van In uit Wommelgem heeft Schoolonline overgenomen. Schoolonline is een softwaresysteem van het Gentse bedrijf Pronoia. “Wij gaan Schoolonline als totaaloplossing integereren in onze eigen softwaretechnologie”, zegt managing director Winfried Mortelmans.

Van In klinkt als bedrijfslogo nog altijd erg Liers. Het bedrijf maakt evenwel al verscheidene jaren deel uit van de Finse groep Sanoma Learning en is destijds na een overname door het Nederlandse VNU helemaal geintegreerd in de internationale groep. “Sanoma is uiteraard beter bekend als mediabedrijf maar Sanoma Learning is een aparte divisie die een heel eigen leven leidt binnen de groep”, zegt Winfried Mortelmans. “Van In tekent in dit opzicht samen met vijf andere educatieve uitgeverijen mee de lijnen uit van de onderneming.”

Van In is als educatief bedrijf al vele jaren in eigen land de onbetwiste marktleider in het aanbieden van offline- en online leermethodes. Schoolonline is daarbij als merknaam de op één na grootste aanbieder van software die leerlingbegeleiding, communicatie, administratie en algemeen management van scholen beheert.

Meer dan drie jaar geleden bewees Van In zijn voortrekkersrol met de lancering van bingel.be, een digitaal oefenplatform voor de lagere school wxaar nu meer dan twee op de drie Vlaamse kinderen op oefenen. “Met de overname van Schoolonline zetten we nu een belangrijke stap op die ingeslagen weg naar een gebruiksvriendelijke totaaloplossing waarin naast evaluatie, differentiatie en leerinhouden ook administratie en communicatie samenkomen.” Schoolonline maakt als totaaloplossing een geautomatiseerde administratie en leerlingenopvolging in de scholen mogelijk. Het is een totaalpakket met verschillende modules zoals rapportering, leerling- en kleutervolgsysteem, leerlingen- en personeelsadministratie en elektronische leeromgeving.

Winfried Mortelmans: “Door deze overname komen twee verschillende maar complementaire werelden samen en bundelen hun sterktes. Dankzij die technologie kunnen de leerkrachten zich meer focussen op hun kerntaken.”

Omdat alle processen in één systeem geïntegreerd worden kunnen de directies van hun kant een overzicht houden. Die vlottere administratie en communicatie zullen op termijn ook de productiviteit en de eficiëncy van de scholen verhogen.

De tien personeelsleden van Pronoia worden mee overgenomen en blijven werken vanuit Gent. Van In zelf stelt vandaag in Wommelgem en Louvain-la-Neuve 125 mensen tewerk.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.