Nieuws Antwerpen VAN IN reikt innovatie-award voor onderwijs uit

VAN IN reikt innovatie-award voor onderwijs uit

VAN IN reikt innovatie-award voor onderwijs uit

WOMMELGEM – VAN IN organiseert voor het eerst de VAN INnovatie Award voor leerkrachten met innovatieve onderwijsideeën. De educatieve uitgever uit Wommelgem wil op die manier de vooruitgang in het onderwijs een duwtje in de rug geven.

Leerkrachten en leerkrachten in opleiding kunnen een innovatief idee of vernieuwende manier van lesgeven insturen die bijdraagt tot positieve leerresultaten of het doceren vereenvoudigt. Een jury zal met die ideeën tijdens de zomermaanden van 2019 aan de slag gaan en daaruit een winnaar uit het basisonderwijs selecteren, eentje uit het secundair onderwijs en een leraar in opleiding.

De drie winnaars mogen in een tweede fase hun idee komen verdedigen. De hoofdwinnaar van de VAN Innovatie Award wint een onderwijs naar Finland, het land dat onafgebroken het beste scoort op vlak van onderwijsresultaten in Europa.

Winfried Mortelmans, ceo VAN IN: “Zowel de leerlingen als de leerkrachten zijn gebaat bij een efficiënte en vernieuwende aanpak. Met dit initiatief willen we een platform bieden aan de leerkrachten, de ervaringsdeskundigen bij uitstek. Zo kunnen we ideeën delen, leren van elkaar en samen bouwen aan het onderwijs van morgen.”

VAN IN als innovator

VAN IN zet zelf ook sterk in op innovatie, onder meer met de ontwikkeling van Bingel. Het digitale leerplatform voor het lager onderwijs is erg populair in Vlaanderen, Finland, Zweden en Nederland en werd al meermaals met prijzen bekroond.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.