Nieuws Antwerpen Van Lanschot België heeft met Erwin Schoeters nieuwe ceo

Van Lanschot België heeft met Erwin Schoeters nieuwe ceo

Van Lanschot België heeft met Erwin Schoeters nieuwe ceo

Van Lanschot Kempen heeft Erwin Schoeters benoemd als voorzitter van het managementcomité Van Landschot België. Hij neemt sinds 1 november de verantwoordelijken als ceo over van Michel Buysschaert, die de bank met hoofdzetel in Antwerpen enkele maanden geleden heeft verlaten voor een nieuwe uitdaging.

Erwin Schoeters begon zijn loopbaan bij KBC Asset Management, en doorliep er verschillende functies in productontwikkeling, distributie, marketing, fondsbeheer, particulier vermogensbeheer en juridische zaken. Tussen 2009 en 2019 leidde hij bij KBC achtereenvolgens de private banking activiteiten en de afdeling Group Finance. Hij was ook voorzitter van de Belgian Asset Managers Association (2008-2011) en de Belgian Private Banking Association (2014-2015).

Richard Bruens, algemeen directeur Private Banking en lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot Kempen: “We zijn ervan overtuigd dat Erwin met zijn jarenlange ervaring binnen KBC, zijn brede kennis binnen de sector en zijn strategische visie Van Lanschot België verder zal begeleiden in haar groeistrategie en wensen hem veel succes.”

De nieuwe ceo zal nauw samenwerken met Geoffroy Vermeire, die zich bezighoudt met het commerciële luik, en Paul Timmermans, die op de operationele werking van de bank focust.

Naast het hoofdkantoor in Antwerpen heeft Van Lanschot België ook kantoren in Gent, Hasselt, Kortrijk, Lanaken, Leuven, Luik, Meise en Turnhout.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Antwerpen
Antwerpen

Slechts 2 nieuwe faillissementen

De ondernemingsrechtsbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 24 november 2 bedrijven uit de regio failliet verklaard. Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio