Nieuws Antwerpen Van Lanschot Kempen neemt Mercier Vanderlinden over

Van Lanschot Kempen neemt Mercier Vanderlinden over

Van Lanschot Kempen neemt Mercier Vanderlinden over

Het Nederlandse Van Lanschot Kempen verwerft een meerderheidsbelang van 70% in de Antwerpse vermogensbeheerder Mercier Vanderlinden. De wealth managers blijven elk zelfstandig opereren onder hun eigen merk en gaan op een aantal terreinen samenwerken. Samen hebben ze circa 8,4 miljard euro aan klantengoeden in België.

Van Lanschot Kempen, de oudste financiële instelling van Nederlands neemt vermogensbeheerder Mercier Vanderlinden over. De partijen zullen elk zelfstandig blijven opereren onder hun eigen merk en op een aantal terreinen gaan samenwerken. Mercier Vanderlinden kan daarbij rekenen op een team van 35 medewerkers, werkzaam vanuit kantoren in Antwerpen, Brussel en Waregem. Van Lanschot Kempen is in België vertegenwoordigd door elf kantoren.

“Deze samenwerking past uitstekend in onze strategie om als gespecialiseerde wealth manager een leidende speler te zijn op onze tweede thuismarkt. Mercier Vanderlinden’s aantrekkelijke klantenportefeuille, de aanwezigheid in Brussel en het groeipotentieel onder de blijvende aansturing van de oprichters maken deze samenwerking zeer interessant voor ons”, zegt Karl Guha, bestuursvoorzitter van Van Lanschot Kempen.

“Dankzij deze sterke alliantie kunnen wij ons volop toeleggen op wat ons het nauwst aan het hart ligt: vermogensbeheer van topkwaliteit met persoonlijke betrokkenheid met onze cliënten”, vertelt Stéphane Mercier, medeoprichter van Mercier Vanderlinden. “Door onze krachten te bundelen met één van de oudste en robuustste familiale private banken in de Benelux kunnen we ons potentieel ten volle ontplooien”, voegt de andere oprichter Thomas Vanderlinden nog toe.

In het samenwerkingsakkoord verwerft Van Lanschot Kempen een belang van 70 procent in Mercier Vanderlinden, stapsgewijs uit te breiden naar 100% per eind 2025. De transactie vindt plaats onder voorbehoud en goedkeuring van de toezichthouders en zal naar verwaching afgerond worden in het derde kwartaal van 2021.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.