Nieuws Antwerpen Van Loock Motoren verhuisd in Schoten

Van Loock Motoren verhuisd in Schoten

Van Loock Motoren verhuisd in Schoten

motorenVan Loock Motoren, een familiebedrijf dat sinds 1974 gespecialiseerd is in o.a. de verkoop van elektrische motoren en het herstellen van motoren en roterende elektrische machines, is verhuisd. De onderneming was tot nog toe gehuisvest in de Metropoolstraat maar betrekt sinds kort een nieuwe site in de Sluizenstraat in Schoten.

Van Loock Motoren is een familiebedrijf dat sinds zijn oprichting liefst 25.000 motoren hersteld heeft. Het gaat dan om motoren van chemiebedrijven, schepen en de meest onderscheiden productie-installaties. In Schoten worden ook de motoren van bruggen, sluizen en trams gerevisioneerd en hersteld. “Om onze verdere expansie mogelijk te maken, hadden we nood aan meer ruimte, meer hijscapaciteit, meer mogelijkheden”, aldus het bedrijf dat vandaag aangestuurd wordt door Annick en Bob Van Loock..

Van Loock Motoren beschikt in Schoten over een modern uitgeruste infrastructuur. Het gaat dan om 3.000 m² werkvloer, 20 ton hijscapaciteit, een teststand voor belaste testen tot 1000 kW (laag- en hoogspanning), een vacuüm-druk impregneerinstallatie, een pyrolyse-oven voor statoren/rotoren tot 10.000 kg en een balanceerbank voor rotoren tot 5.500 kg. De firma kan ook een mobiele meetwagen inzetten waardoor de uitmetingen van hoogspanningsmotoren ook op locatie kunnen worden uitgevoerd.

Het gaat overigens niet alleen om herstellingen. Bij de aanpak van de motoren staat ook de optimalisatie van het productieproces voorop en de verlenging van de levensduur van de onderscheiden installaties.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.