Nieuws Antwerpen Van Looveren Parket uit Wuustwezel vernieuwt vloer Antwerps stadhuis

Van Looveren Parket uit Wuustwezel vernieuwt vloer Antwerps stadhuis

Van Looveren Parket uit Wuustwezel vernieuwt vloer Antwerps stadhuis

WUUSTWEZEL – Van Looveren Parket gaat de meer dan 3.000 vierkante meter parketvloeren in het Antwerpse stadhuis vernieuwen. “We zijn vast van plan om van het Schoon Verdiep het Schoonste Verdiep te maken”, zegt Liesbet Van Looveren.

Het Antwerpse stadhuis staat al enige tijd in de stijgers. Tijdens de renovatie wordt niet enkel de buitengevel opgefrist, maar worden ook alle ruimtes binnenin grondig aangepakt. Blikvanger daarbij zijn de meer dan drieduizend vierkante meter houten parketvloeren.

“De huidige houten vloeren liggen vaak al meer dan 400 jaar op hun plaats”, zegt Jef Van der Jonckheid, samen met Liesbet Van Looveren zaakvoerder van Van Looveren Parket. “Grote stukken zijn in die 4 eeuwen zodanig versleten dat ze niet meer te redden vallen. Maar in sommige kamers gaan we wel proberen om het bestaande hout te recupereren en opnieuw te gebruiken. Zo behouden we maximaal de authenticiteit van een van de meest opvallende gebouwen van Antwerpen.”

De eerste fase van de parketwerken starten volgende maand. De verwachte oplevering is in september 2020.

Half voetbalveld

Liesbet Van Looveren: “Het is niet de eerste keer dat we een houten vloer op een oppervlakte van drieduizend vierkante meter mogen leggen, maar echt vaak komt dat toch ook niet voor. Het gaat al gauw over een half voetbalveld aan plankjes. Bovendien heeft dit gebouw best wat aparte uitdagingen gezien de unieke structuur uit de middeleeuwen.”

Na De Singel in Antwerpen wordt dit project een tweede unieke realisatie voor het familiebedrijf uit Wuustwezel, dat intussen 26 jaar bestaat. Liesbet Van Looveren en Jef Van der Jonckheyd vormen de tweede generatie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.