Nieuws Antwerpen Van Moer en D. Buermans gaan samenwerken

Van Moer en D. Buermans gaan samenwerken

Van Moer en D. Buermans gaan samenwerken

van moerHet transportbedrijf Van Moer Group uit Zwijndrecht en overslagspecialist D. Buermans uit Olen hebben een officieel samenwerkingsakkoord ondertekend. De activiteiten van beide ondernemingen passen perfect in elkaar.

“Het akkoord zorgt voor een grotere commerciële slagkracht en betekent zowel voor D. Buermans als Van Moer een grote stap voorwaarts,” stellen Daniel Buermans en Jo van Moer, de zaakvoerders van de twee bedrijven.

De twee ondernemingen werkten in het verleden al samen maar officialiseren een en ander nu in een verbintenis. “Het betekent dat wij D. Buermans onderkennen als onze preferentiële partner”, stelt Eric Noterman, de CEO van de Van Moer Group. “Wij kwamen elkaar al geregeld tegen, hebben eerder op bepaalde contracten samengewerkt en dat hebben wij nu officieel willen vastleggen. Wij evolueren als Van Moer Group ook in de richting van intermodaal vervoer en op die markt kunnen we voor elkaar iets betekenen.”

De Van Moer Group heeft de laatste jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Het transportbedrijf werd onder het initiatief van Jo van Moer en zijn echtgenote Anne uitgebouwd tot een geïntegreerde logistieke dienstverlener. Het bedrijf vervoert met 240 moderne trucks vooral chemieproducten, papier, staal en voedingsgrondstoffen. Omdat de installaties in Zwijndrecht, Kallo en Zellik volledig versterkt werden met opslagmagazijnen, eigen hersteldiensten en zelfs reinigingsinstallaties kan de Van Moer Group zijn klanten een vollledig logistieke service aanbieden.

De samenwerking met D. Buermans is geconcretiseerd in de activiteiten van Van Moer Stevedoring. Die divisie uit de groep staat in voor het vervoer per lichter tussen zijn eigen inlandterminal in Vilvoorde en de havens van Antwerpen en Rotterdam. De groep kan daardoor perfect inspelen op de onderscheiden vervoermodaliteiten in een shift tussen binnenvaart, spoor en wegtransport.

In de afgelopen jaren heeft het Zwijndrechtse bedrijf tevens internationale netwerken uitgebouwd in Roemenië en…Brazilië.

De Van Moer Group stelt 500 mensen tewerk.

De activiteiten van D. Buermans uit Olen kunnen nagenoeg naadloos ingepast worden in de strategie van de Van Moer Group. D. Buermans is destijds opgezet als een kraanbedrijf dat zich specialiseerde in het laden en lossen van binnenschepen, lichters en duwbakken. D. Buermans beschikt daartoe overigens over een eigen loskade in Lummen.

Bij D. Buermans werken 48 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.