Nieuws Antwerpen Van Moer Logistics en Agrifirm worden partners

Van Moer Logistics en Agrifirm worden partners

De nieuwe exportfabriek voor concentraten zal een groot deel van zijn export in containers via de DLCT terminal per barge naar de Antwerpse haven vervoeren. De nieuwe exportfabriek voor concentraten zal een groot deel van zijn export in containers via de DLCT terminal per barge naar de Antwerpse haven vervoeren.

Van Moer Logistics en Agrifirm worden partners

Binnen de Royal Agrifirm Group zet Nuscience Belgium een volgende stap richting duurzaam transport. De nieuwe exportfabriek voor concentraten in Grobbendonk zal een groot deel van zijn export in containers via de vlakbij gelegen DLCT terminal per barge naar de Antwerpse haven vervoeren. Het gaat daarvoor een samenwerking aan met terminaluitbater Van Moer Logistics uit Zwijndrecht.

 

In 2011 nam Van Moer Logistics de containerterminal in Grimbergen over die door faillissement al jaren leeg stond. Met die overname nam de Waaslandse logistieker een groot risico, want er waren op dat moment nog geen potentiële klanten voor de terminal in zicht. “Bedrijven maakten zich nog geen kopzorgen over hun ecologische voetafdruk en ook de publieksopinie was nog niet warm te krijgen voor een ecologischer transportbeleid. De overname van de terminal in Grimbergen was dus een immens groot risico, maar mijn buikgevoel zei me dat dit de juiste beslissing was”, vertelt Jo Van Moer, CEO van Moer Logistics.

10 jaar later blijkt dat risico goed uit te draaien. Dat meer bedrijven voor de binnenvaart kiezen bewijst ook Agrifirm, wereldwijde speler in agrarische grondstoffen. Met hun nieuwe productieafdeling van concentraten in Grobbendonk, die in september opstart, kiezen ze voor een intermodale oplossing via de nabijgelegen Dennie Lockefeer Container Terminal die uitgebaat wordt door Van Moer Logistics. Hierdoor worden er 5.000 ritten over de E313 en de Ring van Antwerpen vermeden, wat een totale besparing van 268.500 kilometers over de weg oplevert.

“Waar een wil is, is een waterweg. Samen met de uitgespaarde wegkilometers is onze maatschappelijke impact zeer relevant. Door gebruik te maken van binnenvaart wordt liefst 66% minder CO2 uitgestoten, wat voor Agrifirm een sterk argument is”, besluit Chris Mercier, Operation Director Agrifirm EMEA.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.