Nieuws Antwerpen Van Moer Logistics en Descroes bundelen expertise

Van Moer Logistics en Descroes bundelen expertise

Van Moer Logistics en Descroes bundelen expertise

Logistieke dienstverlener Van Moer Logistics en Descroes, specialist in het ontsmetten en behandelen van schepen, containers en allerhande ladingen, gaan een exclusieve samenwerking aan. Op de Trimodal Terminal Brussels (TTB), die Van Moer Logistics recent overnam, zal een fumigatiezone worden opgezet met een capaciteit van 80 TEU.

De fumigaties, chemische behandelingen om schimmels en ongedierte te voorkomen, zullen voornamelijk uitgevoerd worden op de containers die vanuit Noord-Frankrijk, Wallonië en Brussel op de TTB-terminal verzameld worden. De zone wordt uitgebaat door Van Moer Logistics, terwijl Descroes de behandelingen ter plaatse zal uitvoeren. Dankzij de exclusieve samenwerking tussen de twee Antwerpse dienstverleners zullen er behandelingen mogelijk zijn voor containers gevuld met hout, boomstammen, voeding en tabak.

Via de Brusselse TTB-terminal zullen de containers vervolgens met de binnenvaart naar de Antwerpse haven getransporteerd worden. Op die manier werken beide partners aan de verdere ontwikkeling van het Brusselse havengebied, en zetten ze samen in op een duurzaam georganiseerde logistiek dankzij het optimaal gebruik van intermodaal transport.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.