Nieuws Antwerpen Van Moer Logistics neemt Trimodal Terminal Brussels over

Van Moer Logistics neemt Trimodal Terminal Brussels over

Van Moer Logistics neemt Trimodal Terminal Brussels over

Van Moer Logistics neemt 100 procent van de aandelen in Trimodal Terminal Brussels NV over. De overname kadert in de intermodale strategie van het transport- en logistiekbedrijf uit Zwijndrecht, dat volop inzet op de binnenvaart en sinds 2011 verschillende terminals en kaaien uitbaat.

Van Moer Logistics baat als mede-eigenaar de Antwerpse ATO terminal uit. Ook is het Zwijndrechtse bedrijf op de as Antwerpen – Grobbendonk eigenaar van de Dennie Lockefeer Container Terminal. Op de as Antwerpen – Leuven beheert Van Moer Logistics de terminal in Wilsele en op de as Antwerpen-Brussel de kades van Blue Gate Antwerp, Bornem en Vilvoorde. Bij die laatste as komt nu dus ook de TTB terminal bij.

De trimodale terminal beschikt over een oppervlakte van 17.100 m², een kade van 235 meter en een spooraansluiting. In 2020 behaalde de terminal een volume van 30.000 TEU en een omzet van 1.85 miljoen euro.

“Doordat TTB en de terminal ter hoogte van Cargovil in Vilvoorde vlakbij elkaar liggen, ontstaan er ook nieuwe synergieën”, klinkt het bij ceo Jo Van Moer. “De twee terminals zullen niet langer met elkaar concurreren en zullen beiden een toegevoegde waarde bieden voor de goederenstromen die er momenteel behandeld worden. Ook de eigen binnenschepen zullen op deze manier efficiënter ingezet kunnen worden dankzij de extra terminalcapaciteit.”

Toekomst

In Brussel ziet het bedrijf mogelijkheden van onder andere watergebonden stadsdistributie, waarmee het in Antwerpen reeds ervaring heeft. Van Moer Logistics zal mee zijn schouders zetten onder de verdere duurzame ontwikkeling van het Brusselse havengebied en het creëren van werkgelegenheid.

“We willen blijven bijdragen aan de realisatie van de modal shift en een duurzame logistiek. Bovendien kan de overname van TTB een springplank zijn om in de toekomst goederenstromen van en naar Wallonië te ontwikkelen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.