Nieuws Antwerpen Van Mossel vergroot greep op Vlaamse automarkt

Van Mossel vergroot greep op Vlaamse automarkt

vlnr: Sophie Devos, Thomas Devos, Els Capoen, Eric Berkhof, Koen Claesen en Johan Devos.

Van Mossel vergroot greep op Vlaamse automarkt

Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, heeft een overeenkomst bereikt met de familie Devos-Capoen. Via een joint venture zal het bedrijf van Johan Devos en Els Capoen gedeeltelijk in hun handen blijven en voor 50% eigendom worden van Van Mossel.

 

Het familiebedrijf Devos-Capoen werd opgericht in 1988 door Johan Devos en Els Capoen. Starten deden ze als erkend Renault dealer, later kwam daar het merk Dacia bij. Devos-Capoen heeft 3 Renault vestigingen in Kuurne, Roeselare en Menen, 3 Dacia vestigingen in Kortrijk, Roeselare en Menen en een Occasiecenter in Kuurne. De joint venture met dit familiebedrijf past perfect binnen de groei ambities van Van Mossel België.

“Met deze joint venture voegen we met Renault en Dacia opnieuw twee nieuwe merken toe aan ons merkenportfolio in België. Nu we ook in West-Vlaanderen aanwezig zijn als dealerbedrijf kunnen we iedereen in Vlaanderen bedienen”, zegt Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep. “Met onze leasingmaatschappij Westlease waren we al aanwezig in Deerlijk dus deze toevoeging is een belangrijke strategische aanvulling en uitbreiding van ons gebied.”

“De constant evoluerende markt vergt veel van een organisatie” zegt Johan Devos. “Na uitgebreide gesprekken kwamen we tot de conclusie dat de samenwerking met Van Mossel onze organisatie enkel ten goede komt. Buiten de naamsverandering in Van Mossel Devos-Capoen verandert er weinig.”

Van Mossel op overnamepad

Begin 2019 startte Van Mossel Automotive Groep het overnameoffensief van dealerbedrijven met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin 2020 kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Later dat jaar werd hieraan ook nog een Peugeot/Citroën vestiging te Diest toegevoegd en breidde Mercedes-Benz uit met een vestiging te Brecht. Begin 2021 was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017.

De joint venture tussen Van Mossel en Devos-Capoen wacht momenteel nog op de goedkeuring door de Belgische mededingingsautoriteit. Die wordt in mei verwacht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.