Nieuws Antwerpen Van openstaande knelpuntvacature naar duurzame aanwerving

Van openstaande knelpuntvacature naar duurzame aanwerving

Van openstaande knelpuntvacature naar duurzame aanwerving

De hoofdfocus van HR-bedrijf Mentorprise blijft het juiste talent koppelen aan de juiste vacature en de juiste werkgever. In de huidige arbeidsmarkt is dat zeker geen sinecure.  Als Q-Label gecertificeerde Recruitment, Search & Selection organisatie, wil Mentoprise dan ook het verschil kunnen maken, door toekomstgericht en proactief samen te werken. Mentorprise hanteert hiervoor het EQ-i 2.0 Intrument dat Emotionele Intelligentie, sociale vaardigheden en welbevinden op wetenschappelijk onderbouwde wijze, meetbaar maakt!

De vraag naar competente medewerkers is hoog, openstaande vacatures raken met mondjesmaat ingevuld. De vraag naar “Search” dienstverlening (Direct Search & Executive Search) is stijgend, om vooral ook de actieve, werkende kandidaat te kunnen bereiken en aan te trekken. Om het opzet van een Search procedure maximaal te doen slagen, gaat Mentorprise met zijn aanpak verder dan menig concullega in de markt.

Jeroen De Maeyer, Creator Of Opportunities bij Mentorprise: “Wij spreken pas van een succesvolle aanwerving wanneer alle puzzelstukjes perfect in elkaar vallen.  Deze “puzzel” wordt opgebouwd door: bedrijfscultuur, context van de vacature, verwachtingen van het bedrijf, van de toekomstige leidinggevende, de teamleden en van de passende en/of noodzakelijke persoonlijkheid, maar bovenal ook de persoonlijke stijl. Ook het doorspreken van een (voorzien) loopbaanpad voor de nieuwe medewerker is hier belangrijk.”

Bedrijven gaan steeds vaker op zoek naar medewerkers met een sterke Emotionele Intelligentie en goed ontwikkelde Sociale Vaardigheden om het bedrijf verder te laten groeien. Een goed ontwikkelde Emotionele Intelligentie is dan ook de lijm, die de essentiële puzzelstukjes van een succesvolle aanwerving en samenwerking doet plakken. De EQ-i 2.0 is onze extra troef om bedrijven maximaal te begeleiden.

Het is een globaal instrument dat, op wetenschappelijk onderbouwde wijze, iemands EI in kaart brengt aan de hand van 15 schalen. Daarbovenop wordt ook het niveau van welbevinden beschreven. Geen enkel ander instrument in de wereld, brengt deze materie wetenschappelijk onderbouwd en genuanceerd in kaart. Forbes riep de EQ-i 2.0 in 2018 uit tot één van dé top 5 instrumenten in de wereld om Leiderschap(potentieel) te meten!

Kandidaten vinden is en blijft vandaag een geweldige uitdaging. Het kost u veel tijd, energie en geld. Het was nog nooit zo gemakkelijk om “app-gewijs” kandidaten te “vinden”.  Het was echter nog nooit zo uitdagend om als bedrijf het momentum te creëren, om de competente kandidaten aan te werven. Nét dat is de specialisatie van Mentorprise.

Meer weten? Contacteer Mentorprise.

Bekijk ook het Mentorprise “Happyning event” rond welbevinden op 02/04/2019.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.