Nieuws Antwerpen Van Os – Duracoat uit Hemiksem in Oost-Vlaamse handen

Van Os – Duracoat uit Hemiksem in Oost-Vlaamse handen

Van Os – Duracoat uit Hemiksem in Oost-Vlaamse handen

Raf Van Os laat het Hemiksemse familiebedrijf Van Os – Duracoat, dat hij zelf meer dan 34 jaar geleden van zijn vader overnam, over in de goede handen van de Oost-Vlaamse bedrijvengroep Het Veer. Met deze overname versterkt Het Veer de groep die intussen 15 bedrijven telt en groeit tot een 200-tal medewerkers in diverse sectoren: middenspanning, metaal, beton, IT en facility services.

Van Os – Duracoat is gespecialiseerd in coatings voor industriële toepassingen en stelt in Hemiksem een 20-tal medewerkers tewerk. Gezien het gebrek aan familiale opvolging wordt door de overname de continuïteit van de activiteiten van Van Os – Duracoat nu ook op lange termijn verzekerd.

Raf Van Os, bedrijfsleider Van Os – Duracoat: ”Onder de zorgvuldige begeleiding van mijn overnameadviseur Wannes Hendrickx van O.B.A. heb ik de voorbije maanden met meerdere partijen intense gesprekken gevoerd en heb ik uiteindelijk een partner gevonden in Het Veer. Het Veer is een groep bedrijven met, net als wij, stuk voor stuk industriële KMO’s, die familiaal aangestuurd worden. Ikzelf blijf nog minstens 3 jaar aan boord zodat de transitie geleidelijk kan verlopen.”

Sophie Vandoorne, CEO Het Veer: “Van Os – Duracoat is naast zinkfosfateren en poedercoaten voornamelijk gespecialiseerd in het plastificeren met industriële metaal coatings zoals Abcite en Rilsan, Halar en Teflon waarmee een extreme corrosiebescherming wordt geboden wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij buizen voor de waterbehandelingssector zoals voor de Watergroep of Aquafin. Door deze overname hebben we nu samen met Lakkerij Vandereyt bijna alle coatingservices en oppervlaktebehandelingen in huis.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.