Nieuws Antwerpen Van Wellen werkt al op tweede fase Antwerp Express Port

Van Wellen werkt al op tweede fase Antwerp Express Port

Van Wellen werkt al op tweede fase Antwerp Express Port

ikbenhetHet Antwerpse Van Wellen Project Management heeft de eerste fase van zijn Antwerp Express Port in Grobbendonk ingehuldigd. Het gaat om 20.000 vierkante meter aan nieuwe magazijnen op een zone die rechtstreeks aansluit op de nieuwe Beverdonk Container Terminal. “Wij willen op die manier nieuwe trafieken aantrekken die snel en efficiënt kunnen afgehandeld worden”, zegt projectverantwoordelijke Paul Demeyere.

De Antwerp Express Port ligt ideaal gelegen op het Albertkanaal. De nieuwe opslag- en handling zone verwerkt er containers die via lichters aangevoerd worden. Dit garandeert een perfecte logistieke handling die vooral ook heel snel verloopt. De Japanse groep Meiko Europe heeft onderhand twee derde van de nieuwe opslagruimte ingehuurd. De onderhandelingen over de resterende 7000 vierkante meter zijn bijna afgesloten.

Het Van Wellen Project Management werkt ondertussen op plannen om de tweede bouwfase van de Express Port op te starten. Het zou nogmaals om 20.000 vierkante meter magazijn gaan. Het totale project voorziet in totaal overigens 100.000 vierkante meter. “Wij leggen nu al contacten met kandidaat-huurders”, zegt Paul Demeyere. “De perspectieven liggen goed.”

De Van Wellen Group heeft destijds zijn bouwbedrijf Van Wellen Aannemingen verkocht en spitst zich nu via Van Wellen project Management volledig toe op projecten. Het gaat dan zowel om vastgoed in de haven als om residentieel vastgoed. In al die jaren heeft Van Wellen al 2,5 miljoen vierkante meter aan magazijnen opgetrokken. In de verhuurportefeuille steken vandaag 400.000 vierkante meter. Op het vlak van residentieel vastgoed heeft de groep oa. de Duinenwaters en La Réserve in Knokke op zijn actief.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.