Nieuws Antwerpen Vanaf 18 mei: markten en contactberoepen zoals kappers

Vanaf 18 mei: markten en contactberoepen zoals kappers

Vanaf 18 mei: markten en contactberoepen zoals kappers

ANTWERPEN – Enkele dagen nadat de winkels hun deuren opnieuw mochten openen, heeft de Nationale Veiligheidsraad een verdere versoepeling van de lockdown aangekondigd. Die gaat in op maandag 18 mei.

Contactberoepen zoals kappers, schoonheidssalons, niet-medische pedicurezaken, nagelsalons en tatoeage- en piercingsalons mogen maandag 18 mei opnieuw openen. Ze moeten verplicht op afspraak werken en zowel klanten als personeel moeten mond- en neusbescherming dragen.

Markten mogen opnieuw plaatsvinden in de buitenlucht en met een maximum van 50 marktkramen. Dit kan enkel na toestemming van het lokaal bestuur en er moet een circulatieplan uitgewerkt worden. Mondmaskers zijn verplicht voor de marktkramers en hun personeel, voor bezoekers zijn ze sterk aangeraden.

Musea, culturele bezienswaardigheden en dierentuinen mogen openen op voorwaarde dat ze werken met een online of telefonisch ticketsysteem om zo een toeloop te vermijden. Er moet een circulatieplan uitgewerkt worden. De cafetaria’s, restaurants en speelpleintjes blijven nog gesloten.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.