Nieuws Antwerpen Vanas Engineering neemt Nederlandse Pacoma Systems over

Vanas Engineering neemt Nederlandse Pacoma Systems over

Vanas Engineering neemt Nederlandse Pacoma Systems over

MELSELE – Vanas Engineering en moederbedrijf TouchPoint Inc hebben Pacoma Systems overgenomen, een Nederlandse integrator van interne transportsystemen. “Met de overname van Pacoma kunnen we ons aanbod aan logistieke oplossingen uitbreiden en kunnen onze business units verder ontwikkeld worden om een meer complete oplossing te bieden.”

Pacoma Systems is gespecialiseerd in het ontwerpen en integreren van material handling systemen zoals sorteereenheden, automatische opslagsystemen en gemotoriseerde rollenbanen voor dozen, kratten en palletten. “De gekwalificeerde ingenieurs en technici van Pacoma blijven deze service aanbieden via Vanas”, legt Andy van Mieghem, Managing Director Vanas uit. “Met meer dan 25 jaar ervaring hebben ze sterke relaties opgebouwd met hun klanten uit verschillende industrieën en met hun leveranciers. Wij zullen dit voortzetten.”

Nieuw voor de Belgische markt

De overname brengt een extra logistieke oplossing voor de Belgische markt en biedt Vanas de mogelijkheid om zijn vier bestaande business units – automatische magazijninrichting, klassieke opslagsystemen, industrial vending en WMS software – te introduceren in de Nederlandse markt.

“De nieuwe business unit met rollenbanen versterkt ons assortiment en sluit perfect aan bij de acht voordelen waar wij voor staan: plaatsbesparing, sneller werken, eliminatie van fouten, vereenvoudigde administratie, stofarm, een daling van het verbruik, inventarisjuistheid en ergonomisch werken. Rollenbanen kunnen bijvoorbeeld helpen met het bereiken van een hogere productiviteit en een betere ergonomie. Onze klanten kunnen daardoor nu profiteren van meer complete oplossingen.”

Groei in beide landen met nieuw logo

Pacoma en Vanas omarmen deze acquisitie en kijken uit naar de groei in beide landen. Om dit te vieren, lanceren ze ook een nieuw logo.

Andy van Mieghem, Managing Director: “De overname van Pacoma was een logische stap om onze productgroei te realiseren. Om een complete systeemintegrator voor logistieke oplossingen te worden, was de uitbereiding met rollenbanen en een eigen engineering afdeling nodig. Bovendien hebben onze klanten de optie om te kiezen voor een complete oplossing of om met elke business unit afzonderlijk te werken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen, Berchem
Antwerpen

Nieuwe lijst van 13 faillissementen

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 22 juli het faillissement van 13 bedrijven en zelfstandigen… Lees meer