Nieuws Antwerpen Vanbreda stelt bezoekersparking gratis open voor hulpverleners

Vanbreda stelt bezoekersparking gratis open voor hulpverleners

Vanbreda stelt bezoekersparking gratis open voor hulpverleners

ANTWERPEN – Vanbreda Risk & Benefits en Cigna International Health Services stellen als eerste privébedrijven hun bezoekersparking in Borgerhout ter beschikking als ZorgParking. Dat is een initiatief van vzw SEL Amberes, met de steun van Stad en OCMW Antwerpen.

Liane De Boeck van vzw SEL Amberes: “Zorgverleners die aan thuisverpleging doen, kunnen dankzij dit initiatief hun wagen parkeren op een ZorgParking dichtbij hun patiënt. Tot nog toe bieden al 541 bewoners van de Stad Antwerpen de plaats voor hun garagepoort aan als ZorgParking. We hopen dit prachtige initiatief van burgers voor zorgverleners nu ook te extrapoleren naar privébedrijven en we zijn tevreden dat Vanbreda en Cigna alvast het goede voorbeeld geven.”

Elke zorgverlener met een RIZIV-nummer kan gebruikmaken van de ZorgParking. Thuisverpleegkundigen, artsen, kinesisten, vroedvrouwen, zorgkundigen en andere zorgverstrekkers kunnen hun wagen gedurende 45 minuten parkeren op een ZorgParking wanneer zij een patiënt thuis bezoeken.

Pieter Panneel, directeur Social Profit bij Vanbreda: “Wij ondersteunen dit mooie initiatief van SEL Amberes en Stad Antwerpen graag. Met veel cliënten in de sociale profit-sector weten wij hoe belangrijk het is dat dokters en verplegend personeel hun kostbare tijd en energie niet moeten besteden aan de zoektocht naar een parkeerplaats, maar aan maximale tijd doorbrengen bij hun patiënten.”

Concreet hangt bij de ingang van onze bovengrondse parking een sticker die de ZorgParking aangeeft. Binnenkort is deze ook te lokaliseren via de app van de ZorgParking.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.