Nieuws Antwerpen VanRoey.be staat voor de klas

VanRoey.be staat voor de klas

VanRoey.be staat voor de klas

karinDe Van Roey ICT Group verzorgt in de startweek van ‘Ondernemers voor de Klas’ 7 interactieve sessies rond ondernemerschap en werken in ICT. Entrepreneurship én intrapreneurship. Ondernemers voor de Klas is een initiatief van Vlajo, het Innovatie- en Incubatiecenter uit Leuven. Tientallen ondernemingen nemen deel aan het project. Het loopt nog tot 26 februari e.k. “Wij doen mee” heet het bij VanRoey.be “Een kwestie van dialoog, want wij willen jongeren begrijpen, maar vinden het ook belangrijk dat zij op hun beurt een realistisch beeld krijgen van het runnen van een bedrijf en het werken in ICT.”

Werken en ondernemen in ICT betekent dat je actief bent in een dynamische branche, waar technische vernieuwingen elke dag aan de orde zijn. Het betekent ook: werken in een jonge omgeving, waar je automatisch scherp blijft en continu kan werken aan je eigen ontwikkeling. Bij VanRoey.be zijn ze gebeten door de ICT-microbe. Ze dragen die graag over op de ondernemers en werknemers van de toekomst. Het motto: ‘Wat je graag doet, doe je beter!’

Gisteren gaf Karin Versmissen een gastles voor de leerlingen van het vijfde en zesde jaar Secretariaat Talen van het Sint-Maria-Instituut te Geel. Karin is HR Manager van de Van Roey ICT Group en bedrijfsleider van NeXTeps. Mensen doen schitteren en het beste uit zichzelf halen is – naast voetbal – haar grootste passie. Karin: “Goesting is heel belangrijk. Bedrijven geven graag kansen aan mensen die betrokken zijn bij het bedrijf. Mensen die zelf ook willen groeien. Want alle jobs, maar die in ICT ongetwijfeld nog wel meer, veranderen continu. Naast entrepreneurs, zijn intrapreneurs dus ook heel belangrijk, ondernemende werknemers die initiatiefrijk en creatief zijn, die risico’s durven nemen binnen het bedrijf waar ze actief zijn en die zelf graag ook aan hun eigen kennis en vaardigheden willen blijven werken.” Karin geeft de komende weken nog vier andere gastlessen, in Turnhout, Lier en Mechelen.

Vandaag en morgen is het aan Eric Primus, Sales Director bij Van Roey. Hij geeft gastlessen aan de zesdejaars Accountancy & IT en Marketing en Ondernemen van het Heilig-Graf en de zesdejaars Handel & Informatica(beheer) van de Stedelijke Handelsschool in Turnhout. Eric is gepassioneerd door geschiedenis en ICT.

Ondernemers voor de Klas is het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen, georganiseerd door Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo). Vlajo krijgt daarbij de steun van het Agentschap Ondernemen, Deloitte, BNP Paribas Fortis, AG Insurance, Electrabel, Ovam en Koramic. Tijdens deze 6e editie zullen 350 ondernemers en bedrijfsleiders ruim 650 gastcolleges geven over ondernemerschap en ondernemingszin in secundaire- en hogescholen in heel Vlaanderen. Daardoor krijgen meer dan 13.000 jongeren de unieke kans om in contact te komen met de bedrijfswereld en al hun prangende vragen te stellen aan ervaren bedrijfsprofessionals,

Foto:Karin Versmissen, HR Manager VanRoey.be en bedrijfsleider van NeXTeps met de vijfde en zesdejaars Secretariaat-Talen van het Geelse Sint-Maria-Instituut.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.