Nieuws Antwerpen Stories Vanuit de coulissen: alles komt terug
Antwerpen

Vanuit de coulissen: alles komt terug

September is traditioneel een bijzonder drukke maand. Dat is dit jaar niet anders, meer zelfs, het lijkt wel erger. Na anderhalf jaar corona lijkt de septembermaand dit jaar wel het moment dat alles terugkomt, zowel de positieve als de minder positieve zaken.

In september draaien alle bedrijven meestal opnieuw op volle toeren. Iedereen is terug uit vakantie en een aantal projecten moeten plots dringend worden aangepakt, evenals die plannen voor het najaar. Druk dus …

Dit jaar komt daar nog eens bij dat we na de vele coronamaatregelen eindelijk serieus versoepelen. Eindelijk kan er weer volop genetwerkt worden, we moeten een aantal afspraken inhalen, … En bovendien lijkt het, dankzij de vaccinatiecampagne, de goede richting uit te gaan met de pandemie. Dit betekent dus dat we weer volop plannen kunnen maken op langere termijn.

Ook dat heeft z’n gevolgen, want daar zijn ook de files opnieuw. Waren we die even vergeten met het vele telewerk. Maar spijtig genoeg zijn ze niet verdwenen. Integendeel, want want het verkeer in de Antwerpse regio zit weer meermaals per week vast, niet enkel door ongevallen, ook gewoon structureel.

Zo lijkt het dus of alles terugkomt en we toch weer stilaan terug naar het normale gaan, met z’n positieve en minder positieve kantjes.