Nieuws Antwerpen Stories Vanuit de coulissen: EK-gekte verslaat corona
Antwerpen

Vanuit de coulissen: EK-gekte verslaat corona

De vaccinatiecampagne draait op volle toeren, en ook mijn eerste prikje is een feit. Toch is de aandacht van velen stilaan verplaatst van corona, dat lange tijd het enige onderwerp leek, naar de Rode Duivels. En na drie gewonnen wedstrijden staan we in de volgende ronde van het EK voetbal. En dat heeft meteen ook het Zomerplan in een versnelling gebracht.

Want jawel, het Overlegcomité heeft beslist dat de volgende versoepelingen ingaan op zondag 27 juni. Daar heeft de verjaardag van ondergetekende niets mee te maken, alhoewel het natuurlijk een fijne gedachte zou zijn dat dat wel zo is.

Op zondag 27 juni spelen onze Rode Duivels namelijk hun volgende wedstrijd op het EK en dat om 21 uur. En dus kunnen we dat in stijl vieren met tafels tot 8 personen op café en restaurant, en de horeca moet vanaf dan pas om 1 uur de deuren sluiten.

Gespreksonderwerp op heel wat plekken is niet langer corona, maar wel het EK voetbal. Zelfs in het vaccinatiecentrum waar ik mijn eerste prikje ging halen, kon tijdens het kwartiertje wachten achteraf het EK gevolgd worden. Marc Van Ranst zal dan toch een beetje gelijk hebben. In plaats van 11 miljoen virologen hebben we plots 11 miljoen bondscoaches.

Het is het begin van een zomer met veel meer mogelijkheden en versoepelingen, maar ook met nog steeds een wankel evenwicht. Terwijl iedereen volop plannen maakt en ook uitkijkt naar een festivalletje komende zomer, valt het verdict dat Tomorrowland geen toestemming krijgt van de betrokken burgemeesters. Getouwtrek van ministers mag zelfs niet baten. Het is een domper op de feestvreugde voor velen, maar misschien ook niet helemaal onverwacht. Het evenwicht en de weg naar de exit is er ééntje met vele hordes.

We zullen ons dus in vele opzichten moeten optrekken aan de prestaties van de Rode Duivels. 21 juni … laat de zomer maar beginnen.