Nieuws Antwerpen Vanuit de coulissen: golf van solidariteit

Vanuit de coulissen: golf van solidariteit

Vanuit de coulissen: golf van solidariteit

Terwijl 20 juli symbolisch werd uitgeroepen tot dag van nationale rouw is het vooral de enorme solidariteit die hartverwarmend is. Niet enkel vrijwilligers en hulpverleners van over het hele land staan klaar, maar ook heel wat bedrijven en ondernemers willen maar wat graag hun steentje bijdragen.

Omdat de pandemie ons al anderhalf jaar in z’n greep hield, keek iedereen enorm uit naar deze zomer. En dan is er plots nog een bijkomende uitdaging, want vele delen van ons land werden geteisterd door noodweer. Het gevolg van dit natuurgeweld is een ongeziene ravage en pure ellende voor veel gezinnen en bedrijven.

Vijf jaar na de terreuraanslagen roept de regering opnieuw op tot een dag van nationale rouw.

Van over het hele land schieten vrijwilligers en hulpdiensten te hulp, maar ook ondernemers laten zich niet kennen. Daar waar ze kunnen doen ze een financiële bijdrage of leveren ze goederen en materiaal. Bouwbedrijven staan klaar, takeldiensten rukken uit, …

Het is herkenbaar met de eerste coronagolf in 2020, toen ook heel wat ondernemers klaarstonden om te helpen en hun productie aan te passen of zelfs om te gooien.

Aan die enorme golf van solidariteit moeten we ons optrekken om stap voor stap opnieuw recht te kruipen.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.