Nieuws Antwerpen Vanuit de coulissen: hotspot Antwerpen

Vanuit de coulissen: hotspot Antwerpen

Vanuit de coulissen: hotspot Antwerpen

ANTWERPEN – Alle schijnwerpers waren de voorbije weken op Antwerpen gericht. Antwerpen was de broeihaard van nieuwe coronabesmettingen, dat nieuws ging als een lopend vuurtje rond. Het zorgde voor extra strenge maatregelen in de hele provincie Antwerpen. Toch waren er afgelopen weekend ook enkele lichtpuntjes.

“Een bezoek meer dan waard, maar niet nu”, dat waren de woorden van viroloog Marc Van Ranst toen duidelijk werd dat de tweede golf er zat aan te komen en vooral de cijfers in Antwerpen omhoog gingen. En als de parking niet meer naar Antwerpen komt, dan voelt men dat. De horeca kreunt en krijgt te maken met steeds meer sluitingen. “Het is niet meer rendabel om op deze manier de deuren nog open te houden”, klinkt het.

Veel heeft ook te maken met de verstrengde maatregelen afgekondigd door Antwerp gouverneur Berx. Mondmaskerplicht, avondklok, verplicht telewerk, … . Je vraagt je af wie er in die omstandigheden nog naar de Antwerpse regio komt afgezakt.

Daarenboven is de Antwerpenaar op alsmaar minder plaatsen welkom. Terwijl in de beperkte Antwerpse regio ook de fitnesscentra zijn gesloten, zijn de inwoners niet meer welkom in fitnesscentra in andere regio’s, zoals Kalmthout, Mechelen, enzovoort.

Nee, kijk dus niet naar de coronacijfers om het grote positieve nieuws uit Antwerpen te vinden. Positieve geluiden kwamen er gelukkig uit de sportwereld. De Antwerpse voetbalclubs Royal Antwerp FC en K. Beerschot V.A werden respectievelijk bekerwinnaar en winnaar in 1B.

Laat ons toch voorzichtig blijven en de maatregelen nauw opvolgen. Het beloven voor vele mensen en economische sectoren nog zware maanden te worden. Enkel met z’n allen kunnen we het leed in de Antwerpse regio verzachten.

Ieder lichtpuntje kan onze geliefde Antwerpse regio een duwtje in de rug geven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.