Nieuws Antwerpen Vanuit de coulissen: klaar voor de nazomer?

Vanuit de coulissen: klaar voor de nazomer?

Vanuit de coulissen: klaar voor de nazomer?

Het is me de zomer wel geweest. Niet eentje zoals de vorige jaren, maar een echte Belgische zomer. Terwijl iedereen uitkeek naar de zomer van de vrijheid, corona ging eindelijk stilaan verleden tijd zijn, kregen we van de weergoden een kwakkelzomer, met extreme gevolgen op sommige plaatsen. En neen, de vaccinatiecampagne heeft niet gezorgd voor de alles-kan-alles-mag zomer. En dus snakt iedereen naar een nazomertje, niet?

De zomer bracht nog niet wat we gehoopt hadden. Velen zullen ongetwijfeld, net zoals mij, ergens in de loop van de zomer in het vaccinatiecentrum in hun buurt gepasseerd zijn voor hun eerste of tweede prik. Dan twee weken wachten op het covid-certificaat, het ticket voor meer vrijheid. Ook de zon had het deze zomer soms moeilijk en het humeur van de weergoden was zeer wisselvallig, een echte kwakkelzomer dus.

Toch maakten heel wat bedrijven van deze zomer gebruik om zich voor te bereiden op de toekomst. Want het belooft druk te worden dit najaar. Er zijn de uitdagingen op de grondstoffenmarkt, met extreme vertragingen en zelfs een gebrek aan sommige producten, maar ook zijn er bij talloze bedrijven vele vacatures die maar moeilijk ingevuld geraken.

Er is ook goed nieuws, want vanaf 1 september staan er een heel aantal versoepelingen van de coronamaatregelen op het programma. Minder regels in de horeca, meer mogelijkheden voor activiteiten en netwerkevents, terug naar de werkvloer, … Staan ze bij u ook al in de agenda, de netwerkevents? Het belooft in ieder geval een boeiend najaar te worden.

Bent u klaar voor de nazomer? Wij alvast wel …

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.