Nieuws Antwerpen Varend pop-up sterrenrestaurant vertrekt aan Antwerpse Havenhuis

Varend pop-up sterrenrestaurant vertrekt aan Antwerpse Havenhuis

Varend pop-up sterrenrestaurant vertrekt aan Antwerpse Havenhuis

ANTWERPEN – JADA events zag de afgelopen maanden zo goed als alle geplande bedrijfsevenementen tot het einde van het jaar geannuleerd of verschoven worden naar volgend jaar. Om het moraal positief te houden, organiseren ze nu een exclusief Sterrendiner op het water in samenwerking met sterrenchef Olivier de Vinck van het Antwerpse restaurant Kommilfoo en het schip Blue Rhapsody van Battoo.

Begin 2008 kwamen Jan en Danny naar buiten met JADA events, een nieuw evenementenbureau uit passie voor alle op maat georganiseerde events. Hun zusterbedrijf Battoo exploiteert drie evenementiële schepen in België: Grace Kelly, Blue Rhapsody en Jules Verne.

De Blue Rhapsody lieten ze speciaal en uitsluitend voor evenementiële doeleinden bouwen. Het schip is 85 meter lang en 11,45 meter breed, en is sinds juli 2019 de locatie voor varende evenementen in Nederland, België en Duitsland.

Enkel tijdens het weekend van 15 augustus worden gasten aan boord ontvangen met een glas Champagne, gevolgd door een exquise 4-gangendiner met vertrek aan het Havenhuis. “Tijdens het diner maakt de Blue Rhapsody een tocht door de Antwerpse Haven en verschijnt Olivier de Vinck even aan uw tafel”, zegt Danny Kayser van JADA events.

17 jaar geleden opende Olivier de Vinck op het Antwerpse Zuid restaurant Kommilfoo, dat uitgroeide tot een vaste waarde in de Antwerpse culinaire wereld. Als beloning voor zijn werk kreeg Olivier in 2011 zijn eerste Michelinster. In de Gault & Millau 2015 is Olivier beloond met een 16/20. Zijn keuken serveert seizoensgebonden Frans-Belgische gerechten.

Normaal gezien ontvangt Blue Rhapsody comfortabel 600 gasten, maar nu laten Jan en Danny van JADA events maar maximaal 200 gasten toe per dag, volledig coronaproof met voldoende afstand tussen de tafels en verdeeld over twee dekken. Je kan er ook terecht met grotere groepen, in Rhapsody Bubbels van 10 personen per tafel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.