Nieuws Antwerpen Vasco Keukens breidt uit naar interieurinrichting

Vasco Keukens breidt uit naar interieurinrichting

Vasco Keukens breidt uit naar interieurinrichting

vascoVasco Keukens viert volgend jaar zijn 40ste verjaardag. Het bedrijf uit Kalmthout doet het uitstekend. In de harde concurrentieslag om de keuken en het hele populaire foodgebeuren positioneert Vasco Keukens zich voortaan als Vasco Keukens en Interieur. “Het gaat erom dat de keuken vandaag een leefruimte geworden is”, zegt zaakvoerder Wim Herrijgers. “Daar zijn al die kookprogramma’s op televisie kennelijk niet vreemd aan. Wij hebben ons aanbod dan ook verruimd tot meubilair in de woning.”

Vader Marc Herrijgers startte in 1975 zijn eigen bedrijf. Hij bouwde dat geleidelijk uit tot een bekend merk dat als Vasco een stevig marktaandeel in de brede regio wist te verwerven. Zoon Wim heeft de zaak enkele tijd geleden overgenomen en oriënteert zich nog altijd op dezelfde principes als die waarmee vader Marc destijds begonnen is.

Het gaat bij Vasco vooral om kwaliteit en maatwerk. In tegenstelling tot veel concurrenten tekenen de specialisten van Vasco een heel eigen ontwerp uit in functie van wat de klant graag heeft. “Wij koppelen daar onze eigen service aan. Wanneer onze installateurs bv. iets te kort hebben dan hebben ze dat ’s anderdaags al weer mee. Wij maken het nu eenmaal zelf, wij houden geen stocks aan. Bij veel keukenbedrijven is het een ramp wanneer iets niet klopt. Dan moet je gegarandeerd tot zes weken wachten vooraleer het bewuste stuk kan opgestuurd worden vanuit de leveranciers.”

Met een omzet van nu al meer dan 9 miljoen euro en pakweg 50 personeelsleden is Vasco Keukens en Interieur een regionaal gebeuren. Het bedrijf runt nog een eigen vestiging in Wilrijk doch het is er Wim Herrijgers zeker niet om te doen in elke hoek van het land een eigen winkel te hebben. “Wij willen verder doorgroeien uit wat we vandaag opgebouwd hebben, langzaam maar zeker.”

De ombouw naar interieur loopt ondertussen vrij vlot. Nogal wat klanten willen hun interieur afstellen op wat er gebeurt in de keuken. Een kast installeren in dezelfde kleuren en opmaak van de nieuwe keuken bv. Een dressingkamer, een bedmeubel, een badkamer… Het kan voortaan allemaal vanuit dezelfde aanpak als de installatie van keukens.

Vasco beschikt in dit opzicht niet enkel over een eigen atelier en werkplaats maar ook over een lakkerij waar alle meubels een kwaliteitslak meekrijgen in de perfecte kleur. Dankzij de unieke poederlak worden de keukens voortaan nog beter afgewerkt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.