Nieuws Antwerpen Vastgoed in Spanje blijft goede investering

Vastgoed in Spanje blijft goede investering

Vastgoed in Spanje blijft goede investering

SCHILDE – Een tweede verblijf in Spanje is nog steeds een rendabele investering, althans volgens makelaarskantoor Hip Estates. Uit de recentste cijfers van het Spaanse notariaat blijkt dat vastgoedprijzen nog steeds een pak onder de piekprijs liggen, ook al zijn ze wel wat gestegen sinds de crisis in 2007. “In de Costa Blanca betaal je nu gemiddeld 1.524 euro per bebouwde vierkante meter, terwijl dat op het hoogtepunt 2.296 euro was. Je doet je dus nog altijd 34 procent profijt in vergelijking met dik tien jaar geleden”, vertelt Leen Vermeulen van Hip Estates.

Erkend Belgisch makelaarskantoor Hip Estates specialiseert in vastgoed in Spanje. Naast een hoofdkantoor in Schilde heeft de makelaar ook een tweede kantoor in Spanje, waar ze landgenoten in hun eigen landstaal kunnen bijstaan.

Tijdens het derde kwartaal van dit jaar bedroeg de gemiddelde vastgoedprijs in Spanje 1.638 euro per bebouwde vierkante meter. Dat is 22 procent lager dan de 2.101 euro vlak voor het uitbreken van de crisis in 2007. De Costa Blanca, de populairste regio voor tweede woningen, scoort nog beter. Daar betaal je momenteel zelfs 34 procent minder dan de piekprijs. In de afgelopen vijf jaar kochten dan ook 15.000 Belgen een verblijf onder de Spaanse zon.

Bij Hip Estates verwachten ze niet dat de aanhoudende populariteit de prijzen de hoogte injaagt. “Specialisten voorspellen de komende jaren maar een lichte stijging en zelfs een stabilisering wordt niet uitgesloten”, vertelt Leen Vermeulen. “Het is dus nog altijd een goed moment om te investeren. Veel alternatieven zijn er niet en Spanje is een erg stabiel land dat vlot en snel te bereiken is.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.