Nieuws Antwerpen Vastgoedstart-up Immo IQ haalt 175.000 euro op

Vastgoedstart-up Immo IQ haalt 175.000 euro op

Vastgoedstart-up Immo IQ haalt 175.000 euro op

KONTICH – Vastgoedplatform Immo IQ helpt eigenaars hun woning volledig zelf te verkopen. Oprichters Maxime Verhoeven en Alexander Goemans haalden zojuist 175.000 euro op bij zo’n 140 verschillende investeerders, wat hen meteen de grootste online vastgoedadviseur van het land maakt.

Uit cijfers van Immoweb blijkt dat net geen 50 procent van alle Vlamingen kiest om zijn woning zelf te verkopen. Een opkomende trend waar duidelijk geld in zit, want start-up Immo IQ haalde bij zijn laatste investeringsronde twee keer het vooropgestelde doelbedrag op.

“We willen dat bedrag herinvesteren in sales en marketing om dit jaar alleen al drie keer zoveel klanten aan te trekken. Zo kunnen we nog meer mensen bereiken en hen de kans geven om een belangrijke stap in hun leven – de verkoop van hun woning – te vergemakkelijken”, vertelt Alexander Goemans, oprichter van Immo IQ.

Verkocht binnen drie weken

Op het webplatform van Immo IQ kunnen gebruikers hun woning zelf verkopen, met de nodige hulp van professionals bij het invullen van documenten en de bijhorende marketing. Ook kunnen gebruikers een onafhankelijke expert de marktwaarde van de woning laten bepalen, of een vastgoedfotograaf inhuren voor professionele foto’s.

“Het doel is om de administratieve rompslomp rond het verkoopproces zoveel mogelijk te digitaliseren zodat hyperefficiëntie kan bereikt worden in het voordeel van de portemonnee van de verkoper”, vertelt Maxime Verhoeven. “Samen met onze persoonlijke aanpak zorgt dit ervoor dat ongeveer 90 procent van de woningen verkocht wordt binnen drie weken, tijd wat in veel gevallen toch sneller is dan via een makelaar.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.