Nieuws Antwerpen Vavato Group realiseert eerste overname

Vavato Group realiseert eerste overname

Vavato Group realiseert eerste overname

SINT-NIKLAAS – Vavato Group heeft Jorisco, het veilinghuis uit Hamme met meer dan 20 jaar ervaring, overgenomen. Na amper vier jaar aanwezigheid op de online veilingmarkt is het de eerste overname voor Vavato Group. Samen met investeerder Jurgen Ingels houden ze de opportuniteiten buiten onze landsgrenzen in de gaten.

Het online veilingplatform Vavato werd in 2015 in Sint-Niklaas opgericht door Kevin Van de Vyver, Pieterjan Van Emelen en Fons Tooten. Dankzij de sterke achterliggende technologische infrastructuur van het platform kende het bedrijf een sterke groei en wist het online veilen in België op de kaart te zetten. Begin 2018 stapte Jurgen Ingels als investeerder en expert mee in het project. Een overname was een logische volgende stap.

“Ik ben blij mijn kennis te kunnen delen met de drie gedreven heren van Vavato Group. Ze hebben durf, visie en heel wat knowhow. Dankzij de overname van Jorisco wordt Vavato het grootste Belgische online veilingplatform. De drempel naar een internationale expansie wordt hierdoor significant kleiner”, aldus Jurgen Ingels.

Jorisco, eigendom van onder andere Paul Borms, is de grootste faillissementsmakelaar van België en heeft daardoor een heel sterke trackrecord bij curatoren. De focus van Vavato ligt dan weer op het vertalen van de digitalisering binnen de sector naar een gebruiksvriendelijk online platform. Door de overname haalt Vavato Group extra kennis en expertise in huis en geniet Jorisco op zijn beurt van het modern en internationaal schaalbaar platform van Vavato.

Grootste online veilingplatform

De werknemers van Jorisco vloeien over naar het kantoor van Vavato Group in Sint-Niklaas. Paul Borms, hoofdaandeelhouder van Jorisco, blijft een belang behouden in Vavato Group en zal meewerken aan de strategie voor verdere expansie.

Vavato en Jorisco verhandelden in 2018 samen voor 43 miljoen euro aan activa. Na de overname zou dit stijgen naar minimaal 55 miljoen euro, waardoor Vavato Group in één klap het grootste online veilingplatform van België wordt.

In het najaar van 2019 plant het bedrijf zijn volgende investeringsronde en er wordt ook gekeken naar het buitenland voor toekomstige overnames. Dit moet de positie van Vavato Group op Europees niveau versterken. “Onze focus in België ligt op dit moment op het verder uitbouwen van een sterk platform dat internationaal schaalbaar is. Vervolgens richten we onze pijlen ook op het buitenland. Vooral landen waar de economie terugvalt en waar bedrijven met grote overstocks kampen zijn interessant voor ons”, zegt Fons Tooten, medeoprichter van Vavato Group.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.